Özgür Özel - Lütfü Savaş görüşmesi sona erdi: CHP'nin Hatay düğümünün bugün çözülmesi bekleniyor

Özgür Özel - Lütfü Savaş görüşmesi sona erdi: CHP'nin Hatay düğümünün bugün çözülmesi bekleniyor
Yeniden aday göstermesi tepkilere yol açan Lütfü Savaş, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel'le görüştü. CHP'de bugün Hatay belirsizliğinin ortadan kalkması bekleniyor. Özel, Lütfü Savaş'a ilişkin 'değişecek' sinyali vermişti.

Artı Gerçek - Türkiye yerel seçime doğru giderken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay adayı belirsizliği devam ediyor.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerine 42 gün kala düzenlediği aday tanıtım toplantısında, Maraş depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı şehirlerden olan Hatay'da yeniden aday gösterilmesi tepkilere yol açan Lütfü Savaş yer almaması, Hatay'daki aday belirsizliğinin devam ettiğini ortaya koydu.

SAVAŞ, GENEL MERKEZ'DE

Savaş, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne geldi. Şu saatlerde Özgür Özel ve Lütfü Savaş bir görüşme gerçekleştirdi. Saat 10.40'da başlayan toplantıya CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Grup Başkanvekili Gökhan Zeybek de katıldı. Edinilen bilgiye göre, toplantıda Hatay için yapılan anketlerin sunulması beklenirken, Hatay için yeni bir ismin belirlenmesi bekleniyor. Yaklaşık 50 dakika süren toplantı 11:30'da bitti.

ÖZEL, 'DEĞİŞECEK' SİNYALİ VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bizim Hatay'da Lütfü Bey'in de desteğiyle, onayıyla birlikte bir alternatif geliştireceğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor" sözleriyle adaylığı tartışmalara yol açan Lütfü Savaş'ın değişeceğinin sinyalini verdi.

Depremler sonrası Hatay'da yaşanan yıkımın sorumlularından biri olarak görülen, ancak CHP tarafından tepkilere rağmen yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş'la ilgili konuştu. Özel, "Hatay ittifakına ihtiyaç var. İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı şans yakalayacak. 36 saatin tamamına çalışarak, Hatay'daki soruna en doğru çözümü vereceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz Hatay'da Lütfü Bey'in desteğiyle, alternatif gerçekleştirdiğimizde seçimi alacağımızı düşünüyorum. Hatay ittifakına ihtiyaç var. İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı şans yakalayacak" dedi.

'BİR SONRAKİ OYLARI İÇİN ŞANTAJ YAPIYOR'

CHP lideri Özgür Özel, Now TV'de Çalar Saat programında konuştu. 6 Şubat tarihli Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'a dikkat çeken Özel, "Hatay'da bir eksiklik varsa, mağduriyet varsa yüzde 1'i bizeyse, payımıza düşenden utanç duyarız. 'Hatay'a yardım geldi mi gelmedi' diyor. Çünkü 'Hatay Belediyesi bizde değil' diyor. Bir önceki oyları için cezalandırıyor, bir sonraki oyları için şantaj yapıyor" dedi.

Özel, "Öyle bir izlenim yaratıyor ki 'Bizde olsa böyle olmazdı' diyor. Malatya'da, Adıyaman'da, Osmaniye'de ne yaptın? 'Bir yılda eve girecekler' dediklerinin oranı yüzde 13,5. Bu yılın sonunda yapacağım dediğini yaptığında, söz verdiğinin yüzde 11'ini yapmış olacak" diye konuştu.

HATAY'DA LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIĞI

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'da kimin aday gösterileceği konusunda şunları söyledi:

"Biz Hatay'da yaşananlar dikkatli analiz ediyoruz. Hatay'da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anket yaptık. Bugün, Lütfü Savaş'la konuşacağız. Biz Hatay'da Lütfü Bey'in desteğiyle, alternatif gerçekleştirdiğimizde seçimi alacağımızı düşünüyorum. Hatay ittifakına ihtiyaç var. İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı şans yakalayacak. 36 saatin tamamına çalışarak, Hatay'daki soruna en doğru çözümü vereceğim."

Özel, "Lütfü Bey ile bu konuyu konuşup, alternatif gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

'HATAY'IN SESİNİ DUYMAZSAK BİRAZ SIKINTIYA GİRDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR'

"O anket neyi söylüyor?" sorusu üzerine Özel, şöyle devam etti:

"Bizim Hatay'da Lütfü Bey'in de desteğiyle, onayıyla birlikte bir alternatif geliştireceğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor."

'1 NİSAN'I BEKLEYENLER ÇOK BEKLERLER'

"CHP'de 1 Nisan'ı bekleyen bir ekip olduğu" şeklindeki soruya Özgür Özel, "Çok beklerler. Eğer böyle bir ekip varsa, bunu sayın önceki Genel Başkanımızla ilişkilendiriyorlar, geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yaparak o hadsizliğe kendi pozisyonunu yaptı. 1 Nisan'ı bekleyenler çok beklerler" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"Sebebi şu, 31 Mart tarihine CHP'nin hemen hemen en zor yerel seçimlerinden birine gidiyoruz. Bir önceki seçimde sırf AK Parti kaybetsin diye ne olursa olsun oy vereceğim diyen, kaybettirme stratejisi izleyen HDP yok, diğer taraftan İYİ Parti'yle birlikte işbirliği vardı, Cumhur İttifakı'nın adayları bir yandan, CHP'nin adayları bir yanda ikisine de oy vermeyin diye bir kampanya yapıyor.

Böyle bir zorluğumuz var. Kimi ilde 4 tane daha, kimi ilde 5 tane daha aday var. Bunlara karşı tek başımıza mücadele veriyoruz. Ben 3 ay önce geldim. Son seçimlere göre 25 kat fazla anket yaptım. Anket sonuçlarını her isteyene gösterdim. Objektif kriterler koydum, iyi niyetle gençleşme ve kadınlara destek için mücadele verdim."

'YEREL YÖNETİM DEVRİMİ 5 SENE SONRA OLACAK'

31 Mart'ta büyük bir başarı beklediğini belirten Özel, "Çünkü bu değişimin sahada CHP belediyeciliği ile ilgili anketlerde okuduğumuz bazı rahatsızlıkları, bazı beklentileri çok üst düzeyde karşılayacağını, seçmenin çok heyecanlandığını görüyorum" ifadelerini kullandı.

Özel, şunları söyledi: "Benim esas meselem, bir büyük değişimin ilk adımını atmak. Esas yerel yönetim devrimi 5 yıl sonra olacak. Objektif kriterlerle kimsenin itiraz etmeyeceği, başarılı olanın devam edeceği, başarısız olanın yerine başkasının geleceği bir sistem." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar