CHP'nin aday tanıtım toplantısında 'Hatay' muamması: Lütfü Savaş ilan edilmedi, Esenyurt adayı da duyurulmadı

CHP'nin aday tanıtım toplantısında 'Hatay' muamması: Lütfü Savaş ilan edilmedi, Esenyurt adayı da duyurulmadı
CHP'nin bugün belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda, aday göstermesi tepkilere yol açan Lütfü Savaş yer almadı. CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini de toplantıda ilan etmedi.

Artı Gerçek - CHP'nin, 31 Mart yerel seçimlerine 42 gün kala düzenlediği aday tanıtım toplantısında, Maraş depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı şehirlerden olan Hatay'da yeniden aday gösterilmesi tepkilere yol açan Lütfü Savaş yer almadı. Öte yandan CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini aday toplantısında ilan etmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği tüm belediye başkan adaylarını tanıttı.

ESENYURT ADAYI DA AÇIKLANMADI

CHP'nin aday tanıtım töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. İstanbul'da Esenyurt adayının tanıtılmaması dikkat çekti. Parti Meclis'inde (PM) Ali Gökmen'in ismi adaylıkta geçiyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti ile 'kent uzlaşısı' çerçevesinde iş birliği yapılabilecek yerler arasında geçen İstanbul'un Esenyurt ilçesinde de CHP'nin adayı tanıtılmadı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün partisinin adaylarını açıklamış, ancak 'kent uzlaşısı' kapsamında değerlendirilen Mersin Büyükşehir, Mersin Akdeniz ve İstanbul Esenyurt adaylarını açıklamamıştı.

CHP'DE LÜTFÜ SAVAŞ MUAMMASI

6 Şubat 2023 depremleri sonrasında eleştirilerin yöneldiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, CHP'den yeniden aday olacağı söylenmesine rağmen kürsüye çağrılmadı.

Hatay ilçe belediyeleri için adaylar sahneye çağrılırken, diğer illerde yapıldığı gibi Büyükşehir Belediyesi adayının ismi okunmadı.

LÜTFÜ SAVAŞ, TEPKİLERE MEYDAN OKUMUŞTU

Aday göstermesine depremzedeler ve siyasilerden tepkiler sürerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayarak eleştirilere meydan okumuş ve "Sayın genel başkanımızın duruşu net, 'adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız' diyor" demişti.

Savaş ayrıca, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek "Kirli bir oyun oynanıyor" ifadesini kullanmıştı. Kendisini protesto eden depremzedeleri hedef alan Savaş, "Ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı" sözlerini sarf etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar