Lütfü Savaş: Şehrimizi hiç kimsenin eline bırakmayacağız

Lütfü Savaş: Şehrimizi hiç kimsenin eline bırakmayacağız
Hatay'da yeniden aday gösterilmesi tartışma yaratan Lütfü Savaş, "Şehrimizi hiç kimsenin eline bırakmayacağız" dedi. Üç dönemdir başkan olduğunu söyleyen Savaş "Korkmuyoruz, çekinmiyoruz ve mücadelemiz devam ediyor" diye konuştu.

Artı Gerçek - CHP'den yeniden aday gösterilmesiyle beraber tepkilerin odağında olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, belediye personeli için 'Sürekli İşçi Ek Zam Protokolü' imza töreninde konuştu. İşçilere hitaben "Sizlerin neler çektiğini biliyorum" diyen Savaş, "Bundan sonraki süreçte hep beraber sizlerle şehrimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce de adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Savaş, "3 dönemdir belediye başkanıyım. Şehrimizi hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Haklı meselemizi feryadımızı biz bırakırsak kimse paylaşmayacak. Korkmuyoruz, çekinmiyoruz ve mücadelemiz devam ediyor. Hepinizle birlikte şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

ZAM ORANINI AÇIKLADI

Daha sonra personel maaşlarına yaptıklarını zam oranını açıklayan Savaş, “Hayat şartlarını ve enflasyonu biliyoruz. Hatay yıkıldıktan sonra belediyemiz ve HATSU’nun geliri yüzde 40 düştü. Giderlerimiz çok fazla arttı. Maaşlarınız için Haziran ayından yeniden masaya oturacağız. Hükümetin sizlere ocak ayından itibaren verdiği ücret 17 bin 2 lira. Biz sendikamızla anlaşmamız enflasyon oranındaydı. Hükümetin enflasyonuna göre oran 64,77. Bizim bekar kardeşlerimizin eline geçen para 23 bin 558 lira. Bütün imkanlarımızı zorladık. Yüzde 64.77 zam oranını yüzde 82,5’e yükselttik. En düşük maaş artık 25 bin 524 lira oldu” diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar