Lütfü Savaş sorulunca Özgür Özel: Şu an için alternatif geliştiremedik, son kararı yarın partimiz verecek

CHP lideri Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın CHP'den yeniden aday gösterilmesine tepkiler sürerken, Hatay adayı için son kararın yarın (17 Şubat Cumartesi) günü verileceğini söyledi. Özel, "Biz Hatay'da şu an için Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik" dedi.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin, Maraş depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı şehirlerden olan Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine yönelik tepkiler sorulması üzerine yine yarını (17 Şubat Cumartesi) işaret etti.

Daha önceden de Savaş’ın anketlerde en çok oy alan kişi olduğunu öne sürerek "Alternatif bulamadık" diyen Özel, Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'na ilişkin yaptığı değerlendirmede "Şu an için alternatif geliştiremedik" sözlerini sarf etti.

Aday göstermesine depremzedeler ve siyasilerden tepkiler sürerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayarak eleştirilere meydan okumuş ve "Sayın genel başkanımızın duruşu net, 'adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız' diyor" demişti.

Savaş ayrıca, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek "Kirli bir oyun oynanıyor" ifadesini kullanmıştı. Kendisini protesto eden depremzedeleri hedef alan Savaş, "Ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı" sözlerini sarf etmişti.

CHP'nin reklamında Hatay adayı Lütfü Savaş'ın yer almamasına ilişkin konuşan Özel, "O reklam filmi 5 Şubat'ta çekildi. Ancak Belediye Başkanımızın (Lütfü Savaş) o tarihte Hatay'da olması gerektiği için bizimle değildi, Hatay'daydı. Ayrıca Sayın Savaş da 'Zaten benim müzikli reklamla oynamam pek doğru olmaz' demişti. Ben de kendisini haklı bulmuştum. Diğer 6 belediye başkanımızın olduğu reklam filmi de yakında ekrana gelecek" dedi.

Hatay'da 5'inci anketi yapacaklarını belirten Özel, "Biz Hatay'da şu an için Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik. Son kararı yarın partimiz verecek. Lütfü Savaş hatasız değildir. Eleştiriden muaf değildir. Ama LLütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu değildir" diye konuştu.

'HATAY’DA NE YAŞANDIYSA, BUNUN YÜZDE 99’U ÜLKEYİ YÖNETEN İKTİDAR İLE İLGİLİ'

Özel, “Hatay ile ilgili belirsizlik devam mı?” sorusuna, “Ölçme ve değerlendirme bugün sonlanıyor. Bir kez daha bakacağız. Dediğimiz gibi Hatay konusu Türkiye’de çok konuşulan bir konu. Hatay’da ve bütün deprem bölgesinde ne yaşandıysa, bunun yüzde 99’u ülkeyi yöneten iktidar ile ilgili. Hatay’daki ilçe belediyelerinin önemli bir kısmı iktidarın, 3 tanesi bizde. Geri kalanı iktidarın. Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya onlarda. Oralarda çözülmeyen bütün sorunlar Hatay’da çözülmemiş durumda. Belediye başkanımız elbette eleştiriden muaf değil. Biz de zamanında eleştirdik. Bunda hiçbir şüphe yok. Tepki gösterenlerin tepkisini anlıyoruz ama bütün vatandaşlarımıza şunu söyleyelim, Hatay’da 100 tepki varsa, 99’u hükümete ve ‘Hükümet istifa’ diye bütün gece inledi Hatay.

'SON KARARI YARIN PARTİMİZ VERECEK VE ONA GÖRE KARAR VERECEĞİZ'

Lütfü Savaş’a birkaç eleştiri oldu. Bunları da duyduk, kaydettik. Sosyal medyayı önemsiyoruz ama Hatay’ın ne dediğini önemsiyoruz. Hatay’da beşinci anket için sahadayız. Hatay için Lütfü Savaş’tan daha beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda Lütfü Savaş zaten buna ‘Hayır’ demiyor, ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde bizim Hataylılar için Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten çaba içindeyiz. Son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir, eleştiriden muaf değildir ama Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve bu meselenin günah keçisi değildir” ifadesini kullandı.

LÜTFÜ SAVAŞ TANITIM FİLMİNDE NEDEN YER ALAMDI?

Özel, partisinin yerel seçim videosunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yer almaması hakkındaki soruya, “Klip 5 Şubat günü çekildi, hatta o klipteki arkadaşlarımız İstanbul’dan görevli oldukları deprem bölgelerine uçtular, o yüzden 5 Şubat’taydı. Ancak belediye başkanımızın 5 Şubat’ta Hatay’da olması gerektiği ve çok sayıda dışarıdan gelecek olan arkadaşımız olduğu için o gece zaten deprem yaşanmıştı, zaten Hatay’daydı. Ayrıca Lütfü Savaş şunu söyledi. ‘Biz böyle planlamıştık ama gelemem. Zaten benim böyle müzikli, çalgılı bir klipte oynamam doğru olmaz.’

Hatay’ın acısı açısından. Ben de buna hak verdim ve doğru da bulmuştum. Ayrıca çokça sorulan sorularda, 6 belediye başkanımız klipte özel olarak daha ön planda, özel görüntüleri var. Diğer 6’sınınki de ikinci filmde izlenecek. Onun da çekimi o gün oldu ancak ikinci devam filminde diğer 6 belediye başkanımızı da göreceksiniz” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar