Özgür Özel'den Sinan Ateş açıklaması: Bu suikasti unutturmayacağız

Özgür Özel'den Sinan Ateş açıklaması: Bu suikasti unutturmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir yıl önce Ankara'daki silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş suikastinin halen tüm yönleriyle aydınlatılmadığına dikkat çekti. Özel "Sorumlular yargılanana kadar bu suikasti unutturmayacağız" dedi.

Artı Gerçek - Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın en merkezi noktalarından olan Çukurambar'daki ofisinden çıkarken, beş kurşunla öldürüldü. Cinayeti ise motosikletli bir suikast timi gerçekleştirdi.

Yürütülen soruşturmada, suikasti gerçekleştiren ve öncesinde haklarında ara kararı olan kişilerin, İstanbul'dan Ankara'ya özel harekat polisi eşliğinde getirildiği ortaya çıkarken, bugüne kadar aralarında bazı polisler ile Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder'in de olduğu 22 kişi tutuklandı.

ÖZEL'DEN SİNAN ATEŞ PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayetinin yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suikastin aradan geçen bir yıla rağmen aydınlatılmadığına vurgu yaptı.

Özel "1 yıl önce sokak ortasında silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'i rahmetle anıyorum. 365 gündür bu korkunç cinayet aydınlatılmadı, siyasi sorumlulara dokunulmadı. Sorumlular yargılanana kadar bu suikasti unutturmayacağız" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar