Öztrak açıkladı: Kılıçdaroğlu davet edildiği TOGG açılışına katılmayacak

Öztrak açıkladı: Kılıçdaroğlu davet edildiği TOGG açılışına katılmayacak
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG'un fabrika açılışına davet edildiğini ancak katılmayacağını açıkladı. Öztrak, özel bir kuruluş olan TOGG'un açılışının Erdoğan tarafından siyasileştirildiğini söyledi.

Artı Gerçek - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öztrak'a, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) 29 Ekim'de yapılacak fabrika açılış törenine davet edildiğine dair duyumlar soruldu.

KILIÇDAROĞLU TOGG'UN AÇILIŞINA KATILMAYCAK

Kılıçdaroğlu'na davet geldiğini doğrulayan Öztrak ancak CHP liderinin açılışa katılmayacağını söyledi. Açılıştan kısa bir süre sonra Kılıçdarıoğlu'nun fabrikayı zyaret edeceğini de duyuran Öztrak "TOGG'a başarılı bir lansman dileriz" ifadelerine yer verdi" dedi.

'PROJEYİ SİYASİLEŞTİRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

CHP Sözcüsü Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun daveti, reddetmesinin sebebini de şu sözlerle açıkladı:

"Davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ancak Erdoğan ve şürekası bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel bir projeyi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde. Davetin Saray'dan gelmesi, Bakanlığın sanki özel bir şirketin kurumu gibi davranması, bu örnek projeyi siyasileştirmekten başka bir şey değildir. İktidar bu yaklaşımı ile özel kesim girişimi olan TOGG'a vermektedir. Bu sebeplerle davete Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur, TOGG'a başarılı bir lansman dileriz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar