Parti kurmak istediler, muhatap bulamadılar

Parti kurmak istediler, muhatap bulamadılar
Özgürlük ve İnsan Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, dilekçe haklarının engellendiğini, kabul edilmemesi durumunda sabaha kadar bekleyeceklerini söyledi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK – Parti kuruluş dilekçesini vermek için İçişleri Bakanlığı’na giden İnsan ve Özgürlük Partisi temsilcileri İçişleri Bakanlığı içinde bekletiliyor. Partinin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir Artı Gerçek’e verdiği bilgide dilekçe haklarının engellendiğini ve asayiş ekiplerinin çağrılarak hukuksuz bir şekilde gözaltı işlemi uygulamak istendiğini söyledi. 

Bozdemir, yasal bir işlem yapmak istediklerini ancak memur olmadığı gerekçesi ile haklarının engellediklerini söyleyerek, "Asayiş ekipleri geldi ancak gözaltına alacakları bir durum yok. Dün bize yarın gelmemizi söylediler. Bu defa geldiğimizde bizi içeri dahi almadılar. Dilekçe verme ısrarımız üzerine gözaltına almak istediler. Gözaltı işlemi için gelen polis ekipleri, işlemi neden yapacaklarını anlamadıkları için bakanlık için görüşmeye gittiler.  Biz buradan hiçbir şekilde gitmeyeceğiz. Gerekirse burada sabaha kadar bekleriz. Anayasanın kutsal bir hakkını kullanmak istiyoruz. Bunu kabul etmiyorlar. Belgelerimizi almamak için türlü gerekçeler uyduruyorlar" dedi. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar