PEN Yazarlar Birliği'nden Merdan Yanardağ açıklaması: Tutuklanmasının kabul edilir bir yanı yoktur

PEN Yazarlar Birliği'nden Merdan Yanardağ açıklaması: Tutuklanmasının kabul edilir bir yanı yoktur
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından PEN Yazarlar Derneği'nden açıklama geldi. Yanardağ'ın tutuklanmasına itiraz eden PEN Yazarlar Derneği açıklamasında, "Hep söylüyoruz, adalet herkese bir gün lazım olacaktır" dedi.

Artı Gerçek - PEN Yazarlar Derneği, PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

'TUTUKLANMASI KABUL EDİLEMEZ, ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAKTIR'

PEN Yazarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gazeteci, yazar, üyemiz Merdan Yanardağ yaptığı bir açıklamadan dolayı apar topar tutuklandı. Kendisi 'Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok' dediği halde tutuklandı.

Söylediklerinin montajlanarak sunulduğunu söyleyen Merdan Yanardağ'ın apar topar tutuklanmasının kabul edilir bir yanı yoktur. Hep söylüyoruz, adalet herkese bir gün lazım olacaktır' diye.

Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır."

NE OLMUŞTU?

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ'ın, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir" ifadelerini kullandığı videonun sosyal medyada yayılmasının ardından, İYİ Partili isimler de dahil olmak üzere pek çok kişi Yanardağ'ı hedef gösteren açıklamalara yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu videoyla ilgili “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddialarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonrası Yanardağ gözaltına alınmıştı.

TELE1'deki yayın esnasında kanalın ofisine gelen polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne getirilen gazeteci Yanardağ, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar