Pervin Buldan: HDP'siz bir Türkiye, HDP'siz bir siyaset hayalleriniz çöp olmaya devam edecek

Pervin Buldan: HDP'siz bir Türkiye, HDP'siz bir siyaset hayalleriniz çöp olmaya devam edecek
Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP'siz bir Türkiye, HDP'siz bir siyaset, HDP'siz bir parlamento, HDP'siz yerel yönetimler, HDP'siz yaşam hayalleriniz çöp olmaya devam edecek" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidar blokunun kendilerini hedef gösteren açıklamalarına değinen Buldan, partisine dönük kapatma davası için şunları söyledi: "HDP'siz bir Türkiye, HDP'siz bir siyaset, HDP'siz bir parlamento, HDP'siz yerel yönetimler, HDP'siz yaşam hayalleriniz çöp olmaya devam edecek."

Buldan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili tepkilerini dile getirdikten sonra Tarkan'ın 'Geççek' şarkısına göndermede bulundu.

"Kazanacağımız günler yakındır sevgili arkadaşlarım. Bu yolun sonunda halklarımızın özlediği bir demokrasi ülkesini hep birlikte yaratacağız. İnanın ki bugünler 'Geççek."

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'BİRÇOK DİL KAYBOLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA'

- Dünyamızı güzelleştiren bütün halkların anadilini bugün bu kürsüden bir kez daha kutlamak istiyorum. Anadil mücadelesi vazgeçilmezdir. Bir kez daha anadili uğruna mücadele verenleri buradan selamlıyor, bizler de bu mücadleeye dahil olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anadilde eğitim hakkı bugün Kürtler başta olmak üzere Lazların, Çerkeslerin, Asurilerin, Keldanilerin en temel talebidir. Ne yazık ki yüz yıllık inkar politikalarının devam ettirilmesinden kaynaklı birçok dil kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyadır. 

- Bizler de bulunduğumuz her yerde bu zihniyete karşı dilleri, çoğulculuğu ve kültürel çeşitliliği sağlamaya, anadilde eğitimi anayasal teminat altına almak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mezapotamya'nın kadim dilleri üzerinde yasakçı ve baskıcı politikaların son bulmasını, bu topraklarda her çiçeğin kendi toprakları üzerinde yeşermesi için çalışacağız. 

'KONGRELER SÜRECİMİZİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYORUZ'

- Mahkeme salonlarından meydanlara varıncaya kadar mücadelemizi yükseltmeye devam ettiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Yaşamın her alanında haksızlığa uğrayan, hak talep edenlerin sesine ses olmaya devam ediyoruz. Tüm bunlarla birlikte çalışmalarımızın önemli bir aşaması olan kongreler sürecimizi de tüm hızıyla sürdürüyoruz. 

- Görüyoruz ki, HDP, Türkiye'nin dört bir yanında büyüyen bir umuttur. Onurlu bir barışın da, demokratik çözümün de, adaletin de, demokrasinin de teminatı HDP'dir. Gittiğimiz her yerde, gerçekleştirdiğimiz her halk buluşmasında, mitinglerde, kongrelerde, toplantılarda bunu görüyoruz. Bu ülkenin siyasetinde iyi ki HDP var diyoruz. İyi ki HDP'nin eşitlik ve özgürlük anlayışı var diyoruz. İyi ki kadınlar var, iyi ki gençler var, iyi ki ittifaklarımız var, iyi ki mücadelemiz var diyoruz.

'HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ HEDEF ALARAK DEMOKRASİ UMUDUNU SÖNDÜRMEK İSTİYORLAR'

- Bir toplumu çökertmenin ilk yolu önce umudu çökertmektir. Dikkat ederseniz iktidarın tüm politikaları halkın umudunu hedef almaktadır. Tahliye edilmesi gerekirken cezaevinde tutulan hasta tutsakların ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. İçeriden sağ çıkma umudu ağır saldırı altındadır. Açlıkla, işsizlikle, insanların refah içindeki bir gelecek umudunu hedef aldıklarını görüyoruz. Hak ve özgürlükleri hedef alarak demokrasi umudunu söndürmek istiyorlar. Hepimiz bunun farkındayız.

'GÜLİSTAN DOKU NEREDE?'

- Hukuksuzluğu yayarak adalet umudunu karartmak istiyorlar. 780 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesi bugün bizimle bir aradalar. Feryatlarının duyulmasını istiyorlar. Buradan ben de bir kez daha sormak istiyorum. Gülistan Doku nerede? Buradan parlamentoyu bir kez daha göreve davet ediyorum. Bu ailenin çığlığına kayıtsız kalmayın, karartmaya ortak olmayın. Buradan bütün partilere seslenmek istiyorum, bu araştırma önergesine destek verin ve Gülistan Doku bulunsun.

'İKTİDAR TOPLUMU NEFESSİZ BIRAKMAK İSTİYOR'

- İktidar medyayı baskılayarak, sosyal medyayı engelleme planları yaparak toplumu nefessiz bırakmak istiyor. Çökertme politikalarına karşı direnen herkesi hedef almış durumdalar. İktidarın bu politikasının önündeki en büyük engel HDP ve demokrasi güçleridir. HDP'yi ve tüm toplumsal muhalefete karşı planlı bir saldırı politikası yürüttüklerini de biliyoruz. Kapatma davasını bunun için devreye soktuklarını çok iyi biliyoruz. Bu kumpasların tek hedefi elbette ki sadece HDP değildir, ortak gelecek inancını bir bütün olarak hedeflemiş durumdalar. Asla prim vermeyeceğiz ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

'YARGI KUMPASLARINA, SİYASİ OPERASYONLARA BEL BAĞLAYAN BİR İKTİDAR VAR'

- Sandıkta elde edemeyecekleri sonuç için yargı kumpaslarına, siyasi operasyonlara bel bağlayan bir iktidar var. Her gün hedef alıp saldırmaya devam ediyorlar. Saldırı, baskın, gözaltı ve tutuklamalarla geçmeyen hiçbir günümüz yok. Geçen hafta biliyorsunuz Adana Yüreğir ilçe binamıza bir saldırı gerçekleşti. Deniz Poyraz yoldaşımızın katledildiği İzmir saldırısının bir devamıdır aslında. 

'BİZE KARŞI YÜRÜTTÜĞÜNÜZ SİYASİ OPERASYONLARDAN İKTİDAR HİKAYESİ ÇIKARAMAYACAKSINIZ'

- Kadın katillerine, IŞID'lilere böyle bir baskın ve operasyon yapıldığını görmedik, sürekli HDP'yi hedef alanlar aynı suçlular ittifakının bir ortağıdır. Bu kadar net söylüyorum. Siyasi hikayeleri kalmayınca HDP'ye saldırarak bir hikaye oluşturmak istiyorlar. Hiç boşuna uğraşmayın. Bize karşı yürüttüğünüz siyasi operasyonlardan bir iktidar hikayesi çıkaramayacaksınız. Size çıkacak tek bir hikaye var, o da iktidarınızın çöküş hikayesi olacaktır.

'HDP'SİZ BİR TÜRKİYE, HDP'SİZ BİR PARLAMENTO HAYALLERİNİZ ÇÖP OLMAYA DEVAM EDECEK'

- Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Mersin kongremizde söyledim, burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. HDP'siz bir Türkiye, HDP'siz bir parlamento hayalleriniz çöp olmaya devam edecektir. 

- İnsanlarda yaşama sevinci bırakmadılar, halkın sırtına bir de tarihin en büyük zamlarını, faturalarını, vergileri yüklediler. Solunum cihazına bağlı bir ekonomi yarattılar. AKP Genel Başkanı çıkmış, "Külfeti de beraber omuzlayacağız" diyor. Sürdürdükleri sefanın faturasını halka ödettirme peşindeler. Buradan diyorum ki; Hayır ülkenin kazancından da, kaynaklarından da yararlanan kesinlikle halkımız değildir. Emekliler, yoksullar değildir. Sadece ve sadece siz, sarayınız, beşli çeteniz ve Suriye savaşında desteklediğiniz çeteleriniz yararlanmaktadır.

TARKAN'IN ŞARKISINA GÖNDERME

- Partimiz, demokrasi ittifakını büyütmek için toplumsal muhalefetle bir araya gelmekte ve ittifakı büyütme yollarını aramaktadır. Hep birlikte ezildiğimize göre kurtuluşu da ancak hep birlikte yan yana durarak başabiliriz. Demokrasi ittifakı, mücadele ittifakı, karanlıktan aydınlığa giden yolun birleşmesidir. Evet, kadınların eşitliğe ve özgürlüğe kavutuğu, sokaklarda katledilmediği, engelli yurttaşlarımız için tüm engellerin ortadan kalktığı, emeklililerin, işçilerin insanlık onuruna uygun, alın terinin karşılığını aldığı, açlık yaşamadığı, ülke kaynaklarının eşit paylaşıldığı, herkesin doyduğu, işçilerin özgürce sendikalaşabildiği, Kürt sorununun müzakereyle çözüldüğü, kutuplaşmanın değil kucaklaşmanın kazanacağı başka bir Türkiye mümkündür ve bunu hep birlikte başaracağız. Kazanacağımız günler yakındır sevgili arkadaşlarım. Bu yolun sonunda halklarımızın özlediği bir demokrasi ülkesini hep birlikte yaratacağız. İnanın ki bugünler 'Geççek.'

Öne Çıkanlar