Pervin Buldan'dan Tansu Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Tansu Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle
Pervin Buldan, faili meçhullerin işlendiği yıllarda başbakanlık yapan Tansu Çiller'e, eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlattı: "Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

Artı Gerçek - Eski HDP Eş Genel Başkanı ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Pervin Buldan, 1990’lı yıllarda faili meçhullerin en çok işlendiği yılarda başbakanlık yapan ve eşi bugün ölen Tansu Çiller’e yönelik bir 'hatırlatma' mesajı yayımladı.

Pervin Buldan, Çiller’in 90’lı yıllarda “PKK’ye yardım eden iş adamlarının listesi elimizde” dediği dönemde faili meçhul cinayette katledilen eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlatarak "Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle" dedi.

Buldan, 2 gün sonra eşi Savaş Buldan ile Kürt iş insanları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın 30. ölüm yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Eşinin 3 Haziran 1994'te katledildiğini hatırlatan Pervin Buldan, Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller'in bugünkü tarih olan 1 Haziran'da ölmesi için 'manidar' nitelemesinde bulundu.

Pervin Buldan, "Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri" dedi.

'NE KADAR MANİDAR DEĞİL Mİ TANSU ÇİLLER?'

Eşiyle beraber öldürülen Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ı da hatırlatan Buldan'ın paylaşımı şe şekilde:

"Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

FAİLİ MEÇHU CİNAYETLER VE SAVAŞ BULDAN'IN ÖLÜMÜ

"Elimizde PKK'ya yardım eden Kürt iş adamlarının listesi var. Listede 60 kadar isim bulunuyor. Devlet PKK'yla olduğu gibi, PKK'ya mali destek sağlayanlarla da her biçimde mücadele edecektir."

Dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, Başbakanlık koltuğuna oturduktan yaklaşık 4 ay sonra, 4 Kasım 1993'te bu açıklamayı yapmıştı.

Sonrasında yaklaşık 3 yılda 19 Kürt iş insanı, o dönem faili meçhul olarak anılan cinayetlerde katledilmişti. Tansu Çiller'in ifadelerinden yola çıkarak bu faili meçhul cinayetler daha sonra 'Kürt iş adamı cinayetleri' olarak anıldı.

Yine bu dönemde Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Hakkarili Hacı Karay ve Diyarbakırlı iş insanı Adnan Yıldırım'la birlikte 2 Haziran 1994'te İstanbul'da kaçırıldı. Cesetleri iki gün sonra Bolu'da bulundu. Otopsi raporlarına göre, üçüne de işkence yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar