Recep Altepe: Ankara'dan çağırdılar, gitmedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa ettirdiği eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi.

Recep Altepe: Ankara'dan çağırdılar, gitmedim

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Recep Altepe, Ankara'dan çağrıldığını ancak görüşmeye gitmediğini söyledi. Altepe, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek, "Söylemek istediklerimi söyledim" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Recep Altepe'ye Eski Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Afşar’ın, ‘FETÖ’ ile ilişkisi olduğuna yönelik iddialar da soruldu. Altepe, "Onunla ilgili de bir şey yok. Soruşturma açılmamış, dava da açılmamış. Benim 41 yıllık arkadaşım. Çocuklarının onların okullarında okuduğu iddiaları var. Bu okullarda çocuğunu okutan çok kişi yok mu?" dedi.

Recep Altepe, istifadan kısa süre önce Erdoğan ile görüştüğüne yönelik iddialarla ilgili "Ankara’dan çağırdılar. İstifaya karar vermiştim. Çağrıyı kabul etmedim. Ama Sayın Başbakan ile görüştüm. Söylemek istediklerimi söyledim" ifadelerini kullandı.

Ankara Recep Altepe