Reuters: Erdoğan'ın can simidi Muharrem İnce olabilir

Reuters: Erdoğan'ın can simidi Muharrem İnce olabilir
İngiliz haber ajanı Reuters, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin analizinde "Başabaş seçimde Erdoğan'a bir cam simidi sunabilir" yorumu yaptı. Ajansa konuşan bir AKP'li yetkili de kendi anketlerinde İnce'nin oy oranını açıkladı.

Artı Gerçek - Türkiye'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimler dünya basınında geniş yer bulmaya devam ederken, İngiliz haber ajanı Reuters Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi.

Ajans, İnce'nin CHP'den ayrılmış bir isim olarak "Başabaş giden seçimde Erdoğan'a bir cam simidi sunabileceği" yorumu yaptı. Haberde, "Bazı anketler ana muhalefet ittifakının Erdoğan'ı yenilgiye uğrattığını ortaya koyuyor ama üçüncü bir tarafın adayı olarak İnce aradaki farkı azaltabilir" denilerek seçimlerin bu nedenle ikinci tura kalabileceği belirtildi.

'ERDOĞAN'IN KAZANMA İHTİMALİNİ ARTIRABİLİR'

Reuters, İnce hakkında "Yorumculara ve anketlere göre, 2018'deki seçimlerde Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden ve ikinci defa cumhurbaşkanı adayı olan bir aday, Türkiye'deki mayıs seçimlerini ikinci tura bırakabilir, potansiyel olarak cumhurbaşkanının kazanma ihtimalini artırabilir" ifadelerini kullandı.

İnce'nin adaylığının "muhalefetin oylarının bölünmesi" yönünde bir endişe yarattığını belirten Reuters, Memleket Partisi liderinin bazı anketlerde yüzde 5'in üzerinde, Panoramatr tarafından geçen ay yapılan ankette ise yüzde 10 oranında göründüğünü yazdı.

AKP'Lİ YETKİLİ ANKET ORANI VERDİ, VERİLERİ PAYLAŞMADI

Haberde, üst düzey bir AKP yetkilisinin açıklamaları da dikkat çekti. İsmi verilmeyen AKP'li yetkili, kendilerinin yaptırdıkları anketlerde İnce'nin yüzde 8-9 oranında göründüğünü söyledi ancak verileri Reuters'la paylaşmadı.

MİLLET İTTİFAKI YETKİLİSİ: ZORLAŞTIRIYOR AMA AŞILABİLİR

Millet İttifakı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ise İnce'nin adaylığının Erdoğan'ı ilk turda yenilgiye uğratmayı zorlaştırabileceğini ama bunun aşılabileceğini söyledi. Yetkili, Millet İttifakı'nın İnce ile Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın oylarının seçim günü yüzde 5 civarına inmesini beklediklerini anlattı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar