Reuters'a konuşan İmamoğlu: Geçen seçimden daha zorlu geçecek, ama İstanbul demokrasi ve adalet mesajını Erdoğan'a yollayacak

Reuters'a konuşan İmamoğlu: Geçen seçimden daha zorlu geçecek, ama İstanbul demokrasi ve adalet mesajını Erdoğan'a yollayacak
AKP'nin İstanbul'da Murat Kurum'u açıklamasının ardından, Reuters, Ekrem İmamoğlu ile röportaj yaptı. AKP'nin adayını yeneceğine inandığını söyleyen İBB Başkanı, 'İstanbul'un Erdoğan'a demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü mesajı vereceğini' dile getirdi.

Artı Gerçek - Reuters'a konuşan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye halkının demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü talebine ilişkin AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a mesaj niteliğinde olacağını söyledi.

Erdoğan'ın liderliğindeki AKP'nin adaylarına karşı muhalefet partilerinin artık ittifak içinde olmaması nedeniyle yeniden seçilmesinin 2019'daki ilk zaferinden daha zor olacağını kabul eden İmamoğlu, bununla birlikte AKP'nin yeni açıkladığı rakibini yeneceğinden emin olduğunu söyledi. Dün AKP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2018-2023 arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Murat Kurum'u aday gösterdi.

REUTERS'A GÖRE 'MUHALEFETİN EN YÜKSEK PROFİLLİ LİDERİ'

Reuters'ın "Türkiye'nin en büyük şehrini yöneten, ülke çapında muhalefetin en yüksek profilli lideri" diye betimlediği İmamoğlu, "Bu şehrin Türkiye'ye demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü konusunda mesajlarını verebileceği bir süreci görmek ve yaşamak istiyoruz" diyerek ekledi:

"Eğer bu gerçekleşirse, elbette hükümete bir dizi mesaj gönderilmiş olacak. Bunu da onlar düşünsün."

'İSTANBUL'DA 25 YILLIK İSLAMCI YÖNETİMİ SONA ERDİRDİ'

CHP'li İmamoğlu'nun 5 yıl önce seçilmesinin "İstanbul'da AKP ile İslamcı seleflerinin 25 yıllık iktidarına son verdiğini" dile getiren Reuters, "Mayısta Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirken, AKP ile müttefikleri meclis seçimlerinde çoğunluğu elde etti. Bu, 31 Mart'ta ülke çapında yapılacak belediye seçimlerinde muhalefetin karşı karşıya olduğu zorluğun bir göstergesi" hatırlatması yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçlarının yan etkisi olarak, CHP ile diğer muhalefet partilerinin - milliyetçi İYİ ve Kürt yanlısı DEM dahil - 2019'da genelde birlikte kazandıkları büyük şehirlerde ortak aday gösterme konusunda uzlaşamadığına dikkat çekti.

Reuters'ı İstanbul'u ortadan kesen Boğaz'a bakan ofisinde ağırlayan İmamoğlu, "Gerçek şu ki, geçen seçimden daha zor olacak. O zamanlar ittifaklar daha net bir konumdaydı" dedi. (Reuters, Dış Haberler)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar