Karamollaoğlu yeniden Saadet Genel Başkanı: Büyük Ortadoğu Projesi adım adım uygulanıyor

Karamollaoğlu yeniden Saadet Genel Başkanı: Büyük Ortadoğu Projesi adım adım uygulanıyor
Saadet Partisi'nin kongresi Ankara'da yapıldı. Temel Karamollaoğlu tek aday olduğu kongrede yeniden genel başkan seçildi. Karamollaoğlu, "Büyük Ortadoğu Projesi adım adım uygulanıyor. Yani Büyük İsrail Projesi sinsi bir şekilde yürütülüyor" dedi.

Artı Gerçek - Saadet Partisi'nin 8'inci Olağan Büyük Kongresi, bugün “Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” sloganıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongredeki anonslarda "Muhalefetteki son kongremizi gerçekleştirmiş olacağız inşallah” denildi. Öte yandan kongreye gelen partilileri salondaki devasa "Saatlerinizi iktidara ayarlayın" pankartı karşıladı.

'YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEK'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrede tek aday oldu. Temel Karamollaoğlu sözlerine şair Adnan Yücel’in "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" şiirinden dizeler okuyarak başladı.

kongre.jpg

Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yarım asrı aşkın bir süredir birlikte bu davaya omuz verdik, birlikte cezaevinde yattık ve birlikte ülkemizi karış karış gezerek derdimizi ve davamızı anlattık; Allah sizlerden razı olsun... Muhterem kardeşlerim, Türkiye'nin 81 ilinden bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımız; bugün tarihi bir günde ve tarihi bir dönemde kongremizi icra ediyoruz. Dün Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümüydü. Aziz vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, daha nice yüz yıllar diliyorum. Bu kongremiz de yeni bir başlangıcın ilk günü olarak tarihe geçecektir inşallah.

'TEDAVİDEN ÖNCE TEŞHİS ŞARTTIR'

Bugün, bir kez daha "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye", "Yeni bir Dünya" ve "Yeni bir Yüzyıl" için besmelemizi çekiyor, kollarımızı sıvıyor ve yola koyuluyoruz. Yapacak çok işimiz ve atacak çok ama çok adımımız var. Çünkü bizi hasretle bekleyen insanlarımız var... Fakat hepimiz biliriz ki; tedaviden önce teşhis şarttır. Tedavi edilecek hastanın tomogrofisini ve MR'ını çekmek doğru tedavinin ilk adımıdır. Şimdi sizlerle 20 yılın sonunda, gelinen bu noktada 2022 Türkiye'sinin tomografisini bir görelim,

'GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİNİN YANLIŞ İLİKLENMESİNİN SONUÇLARI'

Muhterem kardeşlerim; Biliyorum insanımızın önceliği ekonomi, çünkü kanayan derin bir yara. Ancak bilinmelidir ki; diğer her şey sonuç, adaletsizlik ve hukuksuzluk sebeptir! Devlet yönetiminde ve kamusal hayatta gömleğin ilk düğmesi adalettir, hukuktur! Bizler bugün, gömleğin o ilk düğmesinin yanlış iliklenmesinin, hatta son yıllarda koparılıp bir kenara atılmasının sonuçlarını yaşıyoruz.

'CEZAEVLERİ TIKLIK TIKLIM DOLU'

Bir ülke düşünün; milyonlarca vatandaşı terör şüphelisi ilan edilsin, yüz binlercesi hakkında işlem yapılsın, on binlercesi de tutuklansın.... Bir ülke düşünün, koca koca adalet sarayları inşa edilsin; fakat aynı zamanda onlarca yeni cezaevi açılsın... Bir ülke düşünün ki; cezaevleri tıklım tıklım dolu olsun...

Adalet mekanizması, siyasilerin elinde adeta bir kılıç gibi kullanılsın... İşinden, ekmeğinden, özgürlüğünden edilen KHK mağdurlarının feryâdı arş-ı Âla'ya ulaşmış.... Fakat heyhât! Duyan yok! İnsanlar konuşmaktan, tweet atmaktan korkar hale gelmiş, yasaklarla mücadele edeceğini söyleyenler ise, yasakçı zihniyetin bizzat baş aktörü olmuş! Aziz vatandaşlarımız, kıymetli kardeşlerim; adalet düğmesi yanlış iliklenince ekonomide ve diğer her alan duvara toslamamak mümkün değildir! Adalet açığını kapatmadan; cari açığı, bütçe açığını ve dış ticaret açığını kapatmak mümkün olmaz! Hukuksuzluğun norm haline geldiği bir ülkede, gelir dağılımındaki adetsizliği gidermek mümkün mü?

'NE KABAHATİ VAR BU GENÇLERİN'

İşte; 2022 Türkiyesi'nde milyonlarca işsizimiz var! Bakmayın siz kürsüde atılan nutuklara; milyarlarca liramız her yıl faiz lobilerine oluk oluk aktarılıyor! Milyonlarca asgari ücretlimiz açlık sınırının altında ve geri kalan milyonlarca çalışanımız da ancak yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş! Emeklilerimizin durumu ise hepsinden vahim... Zaten aldığı üç kuruşluk maaşı da doğrudan veya dolaylı olarak kızına, damadına, gelinine, torununa veren bu insanlara; reva görülen ücret bu mu olmalı Allah aşkına? Bugün bir telefon almak veya bir kafede oturmak bile kendisine lüks görülen evlatlarımız, siz iktidara geldiğinizde hayata gözlerini yeni açmıştı.

Ne kabahati var bu gençlerin? 60-70 yıllık ekmek teknelerini kapatan esnafımızın, enflasyon nedeniyle çarşı-pazardan eli boş dönen ev hanımlarımızın, kantinde istediğini alamayan çocuklarımızın ne kabahati var? Değerli misafirler; yoksulluk her geçen gün derinleşiyor!

'ADETA YOLSUZLUK YAPMAK İÇİN İHALELER YAPILIYOR'

İsraf almış başını gitmiş! Artık ihalelerde yolsuzluk yapılıyor diyemiyoruz, adeta yolsuzluk yapmak için ihaleler yapılıyor. Allah'tan korkun! Devlet borçlu, millet borçlu! Kamu borçlu, özel sektör borçlu! Yanlış yatırımlarla var olan paralarımız, kaynaklarımız da betona gömüldü, geleceğimiz dahi ipotek altına alındı!

Değerli kardeşlerim, insanın yüreği yanıyor, hançeresi yırtılırcasına haykırası geliyor! Bu millet, ne istediniz de vermedi size? Allah aşkına bir ülke, hem de Türkiye gibi bir ülke 20 yıl sonra bu hale nasıl getirilir? Evet yollarımız, yüksek binalarımız, köprülerimiz, ihtişamlı devlet binalarımız, saraylarımız var. Ama toprak insansız, insanımız da topraksız bırakıldı! 20 milyon insanı İstanbul'a istiflemek, en hafif tabirle ahmaklık değil de nedir?

En bereketli topraklara sahip bir ülkede işte tarımı böyle bitirdiler! Eğitim denilince akıllarına bina geliyor, sağlık denilince de akıllarına yine bina geliyor... Yatırım denilince akıllarına sadece ama sadece beton ve asfalt geliyor... Eğitimde niceliği, niteliğe tercih ettiler. "Diplomalı işsizler" kervanına her yıl yüzbinlerce yeni gencimiz katılıyor. Dahası, ne eğitimde ne de istihdamda olan karamsar ve umutsuz on binlerce ev gencimiz var. Mühendislerimiz motokuryelik, ataması yapılmayan öğretmenlerimiz süpermarketlerde kasiyerlik, İBF mezunu milyonlar ise AVM'lerde tezgahtarlık yapıyor.

'BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ADIM ADIM UYGULANIYOR'

Kıymetli kardeşlerim, ekranları karşısında bizleri takip eden aziz vatandaşlarımız; sağlıkta en iyi yetişmiş insanlarımızı bu ülkeye küstürdüler. Düşünün siz; en iyi eğitimi alan en nitelikli insanlarımız, yoksulluk sınırında bir ücrete mahkum ve ağır çalışma koşullarında çalışmaya icbar ediliyor. Sonra da; "giderseniz gidin" deniliyor! Böyle bir iklimde akademisyen kalır mı, doktorlar durur mu Allah aşkına? Muhterem kardeşlerim, geliyoruz şimdi dış politikanın fotoğrafını çekmeye.... Büyük Ortadoğu Projesi adım adım uygulanıyor. Yani Büyük İsrail Projesi sinsi bir şekilde yürütülüyor. Birileri ise "normalleşmek" için sıraya girmiş! İslam dünyası sahipsiz, coğrafyamız darmadağın... Yeryüzü üzerinde kan ve gözyaşı oluk oluk akıyor, akıtılıyor...

ABD ile Rusya, NATO ile Şangay arasında adeta pinpon topuna dönen bir dış politika anlayışıyla hareket ediliyor. Boyla, posla, sembolik fotoğraflar ve kürsülerden atılan süslü nutuklarla içeride bir algı oluşturuluyor. Ama dışarda durum tam tersi... Irak'ta katledilen milyonlarca Müslümanın sorumlusu kim? Afganistan, Yemen, Keşmir, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri; 20 yıl önce ne durumdaydı, şimdi ne durumdalar?

Coğrafyamızda sınırlar fiilen değişmiş, kendi sınırlarımız adeta kevgire dönmüş.. Milyonlarca mülteci oradan oraya savruluyor. Ayrıca Adalar ve Kıbrıs tam bir çıkmazda! Bugün başka meselelerde "diplomasi kahramanı" ilan edilenler ise; 20 yıldır tüm bu olup bitenleri ya seyretmiş ya da figüran olarak rol almış!"

KARAMOLLAOĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olduğu kongrede, partinin toplam 1200 delegesinden, 1050'si oy kullandı. Kongrede yapılan seçim sonucu, oyların tamamı geçerli sayıldı. Karamollaoğlu, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi.

METE GÜNDOĞAN, YİK KARARI ÜZERİNE ÇEKİLMİŞTİ

Daha önce adaylığını koyan Prof. Dr. Mete Gündoğan, bu kararını geri çektiğini duyurmuştu.

Gündoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sn. Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yaptığı uzun müzakerelerin neticesinde, bu kongrede Temel Karamollaoğlu beyin genel başkan adaylığında ittifak etmiştir.

YİK'in bu açıklamasından sonra, teşkilatların her kademesinden ve camiamızın her kesiminden birçok arkadaşımızla istişarele yaptım. Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa veya yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelere örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar