İddia: Beştepe’de İmamoğlu zirvesine katılan bakan Bekir Bozdağ mı?

İddia: Beştepe’de İmamoğlu zirvesine katılan bakan Bekir Bozdağ mı?
Gazeteci İsmail Saymaz, Beştepe’de İmamoğlu zirvesine katılan bakanlın Bekir Bozdağ olduğunu iddia etti. Saymaz, ‘Bozdağ’ın İmamoğlu’na ceza verilmesine şiddetle karşı olduğu iddia ediliyor’ dedi.

Artı Gerçek-Halk TV yazarı İsmail Saymaz, ‘Beştepe’de İmamoğlu zirvesi’ başlığıyla daha önce bir yazı kaleme aldı ve zirveye bir bakanın katıldığını belirtti. Saymaz, bugünkü yazısında toplantıya katılan bakanın ismini açıkladı.

Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak kararından önce Beştepe’de yapıldığı ifade edilen toplantıya katılan ismin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğu iddia etti. Saymaz, Bozdağ’ın toplantıya katılmasını dair “yargı üzerindeki siyasi müdahalenin kanıtı değil mi?” diye sordu.

Saymaz, söz konusu iddiasına dair şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya katıldıkları halde susuyorlar.

Ne “Toplandık” diyorlar.

Ne “Bu toplantı olmamıştır” diye beni yalanlıyorlar.

En iyisi, İmamoğlu’nun merakını gidereyim.

Toplantıya katılan bakanın Bekir Bozdağ olduğu iddia ediliyor.

Yani Adalet Bakanı.

İddia doğru ise…

Bozdağ’ın görev alanındaki İmamoğlu Davası’nda duruşmadan bir gün önce bu toplantıya katılması, yargı üzerindeki siyasi müdahalenin kanıtı değil mi?

Ancak Bozdağ’ın İmamoğlu’na ceza verilmesine şiddetle karşı olduğu iddia ediliyor. Bozdağ, cezadan rahatsızlık duyuyorsa, yargı eliyle yapılan bu darbeye dur demesi gerekmez mi? Bozdağ’ın ‘içinden’ ya da ‘dost sohbetinde’ karşı olduğunu ifade etmesi, yargı darbesinin kendi bakanlığı döneminde yapıldığı gerçeğini değiştirmeyecek.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar