Seçimlerin yenileneceği Pınarbaşı’nda CHP miting yaptı, Mansur Yavaş da katıldı

Seçimlerin yenileneceği Pınarbaşı’nda CHP miting yaptı, Mansur Yavaş da katıldı
CHP adayı Deniz Yağan'ın kazandığı ancak YSK'nin iptal ettiği Kayseri Pınarbaşı'nda seçimler yenilenecek. Mitinge katılan Mansur Yavaş, "Mansur Yavaş belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek" diye konuştu.

Artı Gerçek - YSK'nin seçimlerin yenilenmesine kararı verdiği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayı Deniz Yağan miting yaptı. Mitinge destek için gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'nin Kayseri il ve ilçe başkanları yanı sıra belediye başkanlar katıldı.

'KÖYLERDE İÇME SUYU YOK'

CHP’nin Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan konuşmasında, Pınarbaşı'nın sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini şöyle anlattı:

''31 Mart yerel seçimlerinde 234 oy farkla kazandığımız seçim siyasi bir karar ile iptal edildi. Oylarınızla seçilmiş bir aday olarak destekler için teşekkür ediyorum. Geçmişten itibaren önemli bir tarım ve hayvancılık merkezi olan Pınarbaşında bitme noktasına geldi. Sanayicimiz gelişememekte ve gerilemektedir. Esnafımız günden güne kan kaybetmekte. İlçemiz bulunduğu konumu değerlendirememektedir. İlçe terminalimiz bile bulunmamaktadır. Tesisler yetersizdir. Pınarbaşı'nı yönetenler sorunları bilmelerine rağmen çözümde bulunmamıştır.''

'ADAYLIĞIMDA PINARBAŞI’NDA YAŞANAN HADİSELERİ YAŞADIK'

Yavaş, konuşmasına, Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde yürüttüğü çalışmalarını anlatarak başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylık geçmişini de anlatanYavaş, “Üçüncüsünde nasip oldu. Aslında ikinci adaylığımda da aynen Pınarbaşı’nda yaşanan hadiseleri yaşadık. 2019’a giderken ‘hak yerini bulacak’ afişleriyle halkın huzuruna çıktık ve seçimleri kazandık” dedi.

'HALK BUNLARA İNANMADI'

Belediye başkanlığı adaylığı sürecinde yaşadıklarını anlatan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Seçimleri kazanmadan önce 2019 yılında başladılar ‘Gelirlerse işçileri çıkaracaklar, belediyeyi yönetemezler’ dediler. Daha da ileri gittiler, ‘sosyal yardımları kesecekler’ dediler. Akıl almaz iftiralarda bulundular. Ankara’da 25 yıldır süren rant düzeninin devam etmesi için bunu yaptılar. Ama halk bunlara inanmadı. Söylenenlerin hepsinin yalan olduğunu gördüler. Halk yüzde 51’le seçtiği Mansur Yavaş’ı bu sefer yüzde 60’la rekor oyla seçtiler. Seçilmeseydik, Ankara halkının temiz paraları, ‘proje yapıyoruz’ adı altında çöp projelere gitmeye devam edecekti.'

Belediyenin harcadığı para sizin paranız. Bunun hesabını sormak zorundasınız. Sizden aldığı maaşla size hizmet ediyorlar. Eşit hizmet eden kazanır. Pınarbaşı'nı ihmal eden Kayseri belediye başkanının oylarının ne kadar düştüğünü gördünüz. Kendi hakkınız için ve Pınarbaşı'nın geleceği için bu dersi vereceksiniz. Mansur Yavaş belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek. Keçiören Belediye Başkanımız burayı kardeş belediye yapacak. Et süt entegre tesisi başta olmak üzere katkıyı sunacağız. Ankara'ya müjdeli bir haber göndermenizi istiyorum.

YSK, CHP’NİN KAZANDIĞI SEÇİMİN YENİLENMESİNE KARAR VERMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı Deniz Yağan yüzde 33,30’luk oy oranıyla seçimleri kazanmıştı. AKP ve MHP’nin itirazları sonucunda, Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu seçimleri yenileme kararı aldı.

CHP, söz konusu karara itiraz etmişti. YSK, itirazları reddetmiş ve Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

Öne Çıkanlar