Sedat Peker seçim öncesi konuştu: Akşener’e ve Kılıçdaroğlu’na haber yolladım, sahip çıkmadılar

Sedat Peker seçim öncesi konuştu: Akşener’e ve Kılıçdaroğlu’na haber yolladım, sahip çıkmadılar
Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, Peker'le görüşmesinin ayrıntılarını katıldığı bir canlı yayında açıkladı. İlknur'un aktardığına göre Peker, Akşener’e ve Kılıçdaroğlu’na haber yolladığını fakat muhalefetin yanında durmadığını söyledi.

Artı Gerçek - Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olan ve dijital tecrit altında olduğu belirtilen Sedat Peker'in, 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kala, yeni paylaşım yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

TELE1 ekranlarında yayımlanan Açıkça programına konuk olan Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, organize suç örgütü liderliğiyle yargılanan ve birkaç aydır paylaşım yapmaması merak konusu olan Peker ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

'MUHALEFET PARTİLERİNİN SAHİP ÇIKMAMASI NEDENİYLE ŞİKÂYETÇİ'

İlknur, "Sedat Peker bir haber kaynağımın yanına uğrarken görüntülü olarak ben de merhabalaştım. Sedat Peker'in dediği şu; 'Muhalefet partileri bana sahip çıkmadılar. Meral Akşener’e de Kemal Kılıçdaroğlu’na da haber yolladım. Keşke buranın hükümetine talepte bulunsalardı, imza kampanyasına destek verselerdi; bizzat kendim çıkar anlatırdım'. Yancı olarak duyduğum şeyler bunlar. Ama muhalefet partilerinin sahip çıkmaması nedeniyle şikâyetçi" dedi.

'ALİ YEŞİLDAĞ İLE ZATEN TANIŞIYORLAR'

İlknur ayrıca, Peker’in Ali Yeşildağ üzerinden sözünü tuttuğuna inandığını ifade ederek "Sedat Peker ona yasak getirilmeden önce, ‘Seni can evinden vuracağım Hasan Yeşildağ, seninle işim bitmedi’ demişti. Bence, tahminimi söylüyorum; Ali Yeşildağ o zamandan yurtdışındaydı. Ali Yeşildağ ile zaten tanışıyorlar. Belki de birlikte neleri açıklayacaklarına dair bir görüşme yapmışlardır” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Peker, geçen sene yayınladığı videolar ile başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere hükümet hakkında infial yaratan iddialar ortaya atmıştı.

Ardından iktidar, BAE yönetimiyle ilişkileri düzeltince Peker’e önce ‘sosyal medya kısıtlaması’ getirilmişti. Peker, 1 Ağustos’ta “Seçime iki ay kalaya beni bekleyin. Sizi sokağa çıkamaz hale getireceğim” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar