Selahattin Demirtaş'tan gençlere: Erdoğan düşerse at yoluna devam eder, bi' şey olmaz, merak etme

Selahattin Demirtaş'tan gençlere: Erdoğan düşerse at yoluna devam eder, bi' şey olmaz, merak etme
Selahattin Demirtaş, gençlere seslendiği bir dizi paylaşımın sonuncusunda, "Erdoğan düşerse at yoluna devam eder, bi' şey olmaz, merak etme. Bu adaletsiz düzeni, bu yoksulluk düzenini sen değiştireceksin" diyerek Yeşil Sol Parti çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Edirne T Tipi Cezaevi'nde altı yıldan fazladır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde gençlere seslenerek Yeşil Sol Parti çağrısı yaptığı bir dizi paylaşım yaptı. Önce 14 Mayıs seçimlerini 15 Temmuz'a benzeterek "siyasi darbe girişimidir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kirli" diye seslene Demirtaş, ardından iktidar cenahından fotoğraflar paylaşarak gençlere seslendi, Demirtaş, Seni yalanla, iftirayla kandırmaya, aptal yerine koymaya çalışanlara cevabını 14 Mayıs'ta zarfa koyup ver lütfen. Erdoğan düşerse at yoluna devam eder, bi' şey olmaz, merak etme" idadelerini kullandı.

SOYLU'YA 'KİRLİ' DİYE SESLENDİ

Demirtaş da, Soylu'nun bu ifadelerinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak "O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli!" ifadelerine yer verdi.

Demirtaş'ın paylaşımı şu şekilde:

"O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli! Fakat o kadar hapishane yok. Neyse ya. Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak!"

BİR PAYLAŞIM DAHA: ŞAMPANYA, SECDE, 'PUDRA ŞEKERİ'

Demirtaş, bu paylaşımından yaklaşık bir saat sonra, gençlere seslendiği bir mesaj daha gönderdi ve Yeşil Sol Parti'yi işaret etti:

"Genç arkadaşım, Seni yalanla, iftirayla kandırmaya, aptal yerine koymaya çalışanlara cevabını 14 Mayıs'ta zarfa koyup ver lütfen. Oyunu boşa atma, işe yarayacak şekilde kullan. Anahtar sende, değişim senin elinde." Paylaşımda ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin sonucu için şampanya-secde kıyaslaması yapan Bakan Bekir Bozdağ, aracında kokain çeken AKP'li danışman, vatandaşa "Lan fakirler" diyen AKP Gençlik Kolları Başkanı ve kumarhanede görüntülenen AKP'li Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın fotoğrafları yer aldı.

'ERDOĞAN DÜŞERSE AT YOLUNA DEVAM EDER'

Demirtaş, gençlere seslendiği bir paylaşım daha yaparak bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attan düştüğü video üzerinden örnek verdi:

"Genç arkadaşım,

Erdoğan düşerse at yoluna devam eder, bi' şey olmaz, merak etme.

Bu adaletsiz düzeni, bu yoksulluk düzenini sen değiştireceksin.

Anahtar sende, bir oyla geleceğini aydınlatabilirsin."

Demirtaş, önceki paylaşımında, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimleri ‘darbe girişimi’ olarak nitelendiren Soylu’ya da tepki göstermiş ve "Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak!" demişti.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Soylu, 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni 'siyasi darbe girişimi' olarak nitelendirmişti.

Bakan Soylu, "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir" diyerek, 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyaslamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar