Selvi: Siyasette roller yeniden dağıtılacak

Selvi: Siyasette roller yeniden dağıtılacak
Kabine değişikliğinin ocak ayında yapılabileceği konuşuluyor.

AKP hükümeti muhalefetin ve toplumdaki itirazlara rağmen bir yandan Suriye'ye operasyona hazırlanırken bir yandan da kabine değişikliği beklentileriyle gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

İktidar partisinin Kızılcahama'da düzenlenen kampından sonra kabinede değişim beklentisinde bir düşüş 'gözlemlendiği' ifade edilirken, yine de olası bir değişikliğin ocak ayında gerçekleşme ihtimalinin bulunduğu konuşuluyor.

'OCAKTA KABİNE DEĞİŞEBİLİR'

Hürriyet gazetesinin iktidar kulislerine yakın yazarı Abdülkadir Selvi, "Kızılcahamam kampından sonra AK Parti milletvekillerinde kabine değişikliği beklentisi azaldı. Ama tamamen ortadan kalkmadı" diyen Selvi, "Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamanlaması tamamen kendine ait bir dönemde bir bakanlar kurulu değişikliği yapması bekleniyor" diye ekledi.

Erdoğan'ın en son 'şu an için böyle bir şey yok' dediğini hatırlatan Selvi, "Aralık ayında Meclis’te bakanlıkların bütçesi görüşüleceği için kabine değişikliğinin ocak ayında yapılabileceği söyleniyor" diye yazdı.

SURİYE OPERASYONUNA SEVR BENZETMESİ

Yazısında Suriye'ye operasyon hazırlığına da değinen Selvi, yeni bir sürecin başında olunduğunu ve siyasette rollerin yeniden dağıtılacağını belirterek, "Suriye’ye yapılacak olan operasyonu kast ettiğimi anladınız. Operasyona artık günler sayılı. Amerikan askerlerinin çekilmesi tamamlandığında harekâtın düğmesine basılacak" dedi. 

Selvi, Erdoğan'ın bu operasyonla, 'tarihe Suriye’deki Sevr planlarına engel olan bir lider olarak geçeceğini' öne sürdü.
(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar