Sezai Temelli: Çakıcı muhattabım değil

Sezai Temelli: Çakıcı muhattabım değil
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli kendisini tehdit eden Çakıcı için 'Muhattabım değil' dedi.

Esra KOÇAK MAYDA

POLİTİKA- MHP lideri Devlet Bahçeli’nin serbest bırakılması için af çağrısında bulunduğu Alaattin Çakıcı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi bir daha kendisi ve Bahçeli hakkında açıklama yapmaması için tehdit etmişti. Temelli ise Çakıcı için "Muhatap almıyorum" dedi.

İLGİLİ HABER: ALAATTİN ÇAKICI HDP'Yİ TEHDİT ETTİ

Çakıcı ayrıca talimat vermesi halinde HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını söyleyerek tehditlerde bulunmuştu. Temelli, "Bahçeli bir şey söylemiş olsaydı ona yanıt verirdim ama Çakıcı benim muhatabım değil" dedi.

"BEN ÇOK ADAM BAYILTTIM"

Çakıcı avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta Temelli’ye "Devlet Bahçeli'yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli'ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye'nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar" demişti.

Çakıcı mektubunda Demirtaş için de "Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim" derken HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın da adını anarak, talimat vermesi halinde cezaevinde koridora dahi çıkamayacağı tehdidinde bulunmuştu. 

Temelli, MHP lideri Bahçeli’nin, Çakıcı’yı "kahraman" olarak nitelemesine "Mafya bozuntuları kalkmış cumhurbaşkanlığı adaylığı için mevzu bahis haline getiriyor. Adayımızla aklı sıra kıyaslama yapıyor. Senin buna gücün yetmez" diyerek tepki göstermişti.

Öne Çıkanlar