Siyasetçilerden Zeydan açıklaması: Dayanışma bir kez daha kazandı

Siyasetçilerden Zeydan açıklaması: Dayanışma bir kez daha kazandı
Seçim Kurulu'nun mazbatayı AKP adayı Arvas'a verme kararının ardından Kürt illerinde başlayan direniş sonuç verdi: "Dayanışma bir kez daha kazandı."

Artı Gerçek - Van Seçim Kurulu mazbatayı AKP adayı Abdulahat Arvas'a verme kararının ardından Kürt illerinde başlayan direniş sonuç verdi. Mazbata Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan'a verildi.

Kararın ardından siyasetçilerden açıklamalar gelmeye başladı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı dayanışma bir kez daha kazandı" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu'nun paylaşımı şöyle:

"Van'da halkın iradesine dönük gasp girişimi YSK'den döndü. Van İl Seçim Kurulunun hukuka, kanuna, vicdana aykırı kararı kaldırıldı. Haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı dayanışma bir kez daha kazandı."

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, "Bugün olan, bir halkın hakkı için, kenti için, haysiyeti için direnişinin zaferidir. Saray’ın “istediğimi yaparım, halkın sözüne kulağımı tıkarım, sandığa el koyarım, demokrasiyi işletmem” şımarıklığını artık tarihin çöplüğüne göndermek için daha güçlüyüz ve daha fazlasını da yine birlikte kazanacağız. Van halkının, DEM Partili dostlarımızın ve tüm toplumsal muhalefet güçlerinin direncini selamlıyoruz. Kazandık! Daha da kazanacağız!" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar