Şırnak'ta DEM Partili siyasetçiye 4 ayda 10 soruşturma

Şırnak'ta DEM Partili siyasetçiye 4 ayda 10 soruşturma
DEM Parti Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen hakkında 4 ayda 10 soruşturma açıldı. Güngen, “Her bir adımımız bir soruşturma oluyor ancak bizler bu politikalara karşı diz çökmeyeceğiz” dedi.

Artı Gerçek - İktidara muhalif tüm kesimlerin eylem ve etkinliklerinin yasak olduğu Şırnak'ta, DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen hakkında son 4 ayda 10 soruşturma açıldı. Söz konusu soruşturmaların tümü, Güngen’in parti faaliyetleri nedeniyle başlatıldı. Açılan her soruşturmada parti faaliyetlerinin “suç” sayıldığı belirtildi.

TAŞIMALI SEÇMENE TEPKİYE SORUŞTURMA

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Güngen'in taşımalı seçmenlere karşı tepkisi, “298 Sayılı Seçim Kanununa muhalefet” suçu sayıldı. Seçim çalışmaları kapsamında basına verdiği demeçler, “halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek” gerekçesiyle soruşturma konusu yapıldı.

Güngen’in parti binası önündeki açıklamaları, Cizre ilçesinde seçim konvoyuna izin verilmemesine karşı beklemesi, farklı tarihlerde Diyarbakır, Mardin ve Batman'da partisinin düzenlediği miting ve çalışmalara katılması da soruşturmalık oldu.

‘PARTİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR’

Hakkında 4 ayda 10 soruşturma açılan Güngen, siyasi parti çalışmalarının engellenmek istendiğini belirterek, “Bizim de her siyasi parti gibi bir tüzüğümüz var. Bu çerçevede, kanun ve hukuk çerçevesinde programlarımızı yürütüyoruz. Ancak bizim partimiz ile burada bulunan diğer siyasi partiler arasında ayrım yapılıyor. Bizler ne zaman bir basın açıklaması, yürüyüş veya herhangi bir eylem etkinlik yapsak, polisin engellemesi ve valiliğin yasağı ile karşılaşıyoruz. Diğer partiler ne zaman açıklama yapmak isteseler ve bir yürüyüş yapsalar onlara herhangi bir sorun çıkartılmıyor” dedi.

Şırnak Valiliği’nin yasaklarına dikkat çeken Güngen, her çalışmanın yasadışı sayıldığını belirterek, “Programımızı basınla paylaşmamızın ertesi günü Şırnak Valiliği kentte yasak kararı alıyor. Bu yasak bir hafta sürüyor. Bu kararlar çalışmalarımızı engellemek için. Ancak ne olursa olsun bizler hukuki temelde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu 4 aylık süreçte ben ve arkadaşlarım hakkında onlarca soruşturma açıldı. Bize geri adım attırmak istiyorlar. Ancak onların soruşturmaları bizleri korkutmuyor ve mücadelemizin önünde bir engel değildir” ifadelerini kullandı.

‘SİYASET YAPMAK ENGELLENİYOR’

Kentte bulunan siyasi partilerin çalışmalarının valilik yasaklarına rağmen yürütüldüğünü vurgulayan Güngen, “Valilik yasaklarına rağmen diğer siyasi parti çalışmalarını sürdürüyor. Ancak biz yaptığımızda kentin tümünü ablukaya alıyorlar ve binalarımıza girmemiz bile engelleniyor. Halkla bağımızı kopartmak istiyorlar. Kentte uyuşturucu kullanımı, fuhuş ve asimilasyon arttı. Bu politikalar yüzünden her gün bir genç intihar ediyor. Kürt gençlerinin siyaset içinde yer almaması için her türlü kirli politikayı yürütüyorlar. Ancak bizler bu toplumu aydınlatmak ve korumak için ne gerekiyorsa yapacağız ve bize düşen her çalışmayı yürüteceğiz. Her bir adımımız bir soruşturma oluyor ancak bizler bu politikalara diz çökmeyeceğiz, mücadelemizi büyüteceğiz" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar