Şişhane'de kayyım nöbeti üçüncü ayında: 'Her yeri direniş alanına çevireceğiz'

Şişhane'de kayyım nöbeti üçüncü ayında: 'Her yeri direniş alanına çevireceğiz'
Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı iki aydır Şişhane Meydanı’nda devam eden nöbette, kayyımların özgürlüklerin önünde bir engel olduğu belirtilerek her yeri direniş alanına çevirecekleri mesajı verildi.

Artı Gerçek - İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesinde bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemi 60’ıncı gününde de devam etti.

Siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisinin destek verdiği eylemde “Kayyım defol” tişörtü giyildi. Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde “Kayyım defol” dövizi ve “Bijî berxwedana zindana”, “Kayyım defol”, “Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz”, “Bijî berxwedana Colemêrg” dövizleri taşındı. Ayrıca eylemde Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartı açıldı.

'KAYYIM GİDECEK BİZ KALACAĞIZ'

Alkış ve zılgıtların susmadığı eylem, Kürtçe ve Türkçe çalınan şarkılarla başladı. Eyleme katılanlar, şarkılara alkışlar ritim tutarak eşlik etti. Eylemde “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazancağız”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

'BU MEYDANDAN KALKMAYACAĞIZ'

DEM Parti Esenler İlçe Yöneticisi Mihriban Şorli, iktidarın Kürtlere yönelik baskılarına dikkat çekti ve Türkiye’deki tüm sorunların kaynağını Kürt sorununun oluşturduğunu söyledi.

Kürt dili ve kültürüne yönelik saldırıları hatırlatan Şorli, “Ancak biz de varız, bu savaşa varız. Yine bizi ne kadar zindanlara koyarlarsa koysunlar. Biz bu mücadeleden vazgeçmeyiz. Artık yeter. Biz barış isteyen bir halkız. Ve biz belediyemizi alana kadar bu meydandan kalkmıyoruz, kalkmayacağız” dedi.

MÜCADELE VURGUSU

Ardından söz alan DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, ilk olarak Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlknur Birol’un selamını iletti. Saki, her yeri direniş alanına çevireceklerini ve kayyımların özgürlüklerin önünde bir engel olduğunu belirterek, mücadelelerini büyüteceklerini söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar