Siyasilerden bayram mesajları

Siyasilerden bayram mesajları
Siyasiler Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesaplarından kutlama mesajları paylaştı.

Artı Gerçek - Birçok siyasetçi, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bazı siyasiler sosyal medya hesaplarından bazıları ise Bayram Namazı sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Siyasilerin paylaşımları şöyle:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Kurban Bayramımız mübarek olsun. Bu bayram vesilesiyle, Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşetin sona ermesini ve dünyadaki tüm mazlumların acılarının dinmesini temenni ediyorum. Sağlık ve mutlulukla karşılayacağımız nice bayramlara.

Videolu mesaj yayınlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kurban Bayramımız Mübarek Olsun. Sağlıklı, huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Çalışmak zorunda olan sağlık personellerimiz var, sınır boylarındaki askerlerimiz, kamu personelimiz ve özel sektörde insanlarımız var. Hepsinin bayramını kutluyorum. Bayramlar dayanışmamızın kardeşliğimizin doruk noktasına çıktığı günler. Fakiri fukarayı gözettiğimiz, küskünlükleri ortadan kaldırdığımız müstesna günler.

Bu Bayramda da maalesef Filistin’den Gazze’den dolayı buruk bir bayram geçiriyoruz. Bir katliam söz konusu. 37 binden fazla Filistinli şehit edildi. İsrailli saldırganlar 16 binden fazla çocuğu katlettiler, 10 binden fazla kadın katledildi. Bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Maalesef çocuk ve kadın katilleri durdurulamadı. Dünyanın gözü önünde bir soykırım işlenmeye devam ediyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım sözleşmesini ihlal ettiği için İsrail aleyhine açılan bir dava var. İsrail hakkında tedbir kararları verildi, maalesef bu kararlar uygulanamadı. Bir mahkeme kararı var ama maalesef icra edilemiyor. Bu anlamda BM Güvenlik Konseyi’nin de etkisiz kaldığını görüyoruz. Uluslararası sistemin maalesef insanlığın sorunlarına çare olamadığını görüyoruz. Dünyada insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Temennimiz bir an önce orada akan kanın durması, çocuk katillerinin yargı önünde hesap vermesi ve cezalandırılması. Bu bayram İslam aleminin hüzün duyduğu son bayram olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Dünya böyle bir vahşete rastlamadı. Bu vahşeti icra eden İsrail, onun karşılığını mutlaka bir gün görecek. Buna göz yuman bu vahşeti görmeyen Batı alemindeki ülkeler de kendi paylarına düşenleri bir gün hissedecekler, yaşayacaklar. Allah vefat eden kardeşlerimize, yavrularımıza rahmet eylesin. Bizi takip eden bütün kardeşlerimizin, bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. En kısa zamanda Gazze'deki kardeşlerimizin de huzura kavuşmasını diliyorum.

68954.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bayramlar, birlik, beraberlik kardeşliğin en güzel, tezahür ettiği günlerdir, artık birbirimizi gerçek anlamda sevmenin ne olduğunu göstereceğimiz günlerdir diye düşünüyorum. Küslüklerden ayrılıp, kucaklaşmanın, sevginin anlamda tecelli ettiği günlerdir. Ben özellikle mazlum coğrafyalarda zulüm altında inim inim inleyen Gazzeli, Filistinli, kıymetli kardeşlerimizin, bu bayram günü vesilesiyle duaların kabul olduğu bu mübarek vakitlerde, feraha, kurtuluşa ermesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Güzel, huzur içinde, sevdiklerimizle bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum. Bayram dayanışmanın, kardeşliğin, beraberliğin zirve yaptığı bir zaman. Bunu her bir kişinin en güzel şekilde yaşamasını, geçirmesini temenni ediyorum. Malum büyüklerimiz var bayramda bizleri bekleyen. Onların ellerinden öpüyorum yaşlılarımızın. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onlara neşeli, güzel bir bayram diliyorum. Ülkemiz huzur içinde, güven içinde bir bayramı karşıladı ama maalesef dünyanın farklı coğrafyalarında sıkıntı içerisinde bayramı karşılayanlar var. Hele Gazze’de, Filistin’de zulüm altında her türlü insanlık dışı saldırı altında bayramı karşılayan kardeşlerimiz var. Buradan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın onların da barışına, huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Tarihimizin en büyük afeti. Geçen gün Hatay’daydım. Oradaki çalışmaları bir kez daha yerinde de gördüm. Halen çok sayıda vatandaşımız konteynır şehirlerde yaşamını sürdürüyor. Kalıcı konutlar için yoğun bir çalışma var. Peyderpey de başladı yerleşmeler. Buradan depremzede kardeşlerimizin bayramını da bir kez daha tebrik ediyorum. Bir an önce kalıcı bir şekilde hayatlarını normalleştirmelerini temenni ediyorum, onu diliyorum. Diğer yandan bu dönemde yakınlarını kaybetmiş olanlara sabır diliyoruz. Hastalara şifalar diliyoruz. Bu bayramı herkesin huzur içinde, barış içinde geçirmesini bir kez daha temenni ediyoruz. Cenabı Allah’tan bizleri nice bayramlara hep birlikte sevdiklerimizle kavuşturmasını diliyoruz. Bayramın birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, daha pekiştirmesini temenni ediyoruz.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar