Son anket: Partilerin seçmenlerine göre liderlerin beğeni düzeyi

Son anket: Partilerin seçmenlerine göre liderlerin beğeni düzeyi
Metropoll Araştırma'nın son yaptığı anket çalışmasıyla, 14 Mayıs'taki milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre seçmenlerin liderlere yönelik beğeni tercihlerini ölçtü. Ankete göre, AKP ve MHP seçmeninin en beğendiği muhalefet adayı Mansur Yavaş

Artı Gerçek - Metropoll Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının, nisan ayı sonuçlarını açıkladı. Ankette, siyasilerin beğeni düzeyi ölçüldü. Anket çalışması, 17-24 Nisan tarihleri arasında 28 ilde, 2 bin 235 kişiyle bilgisayarlı telefon yöntemiyle yapıldı.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu anketin, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre seçmenlerin liderlere yönelik beğeni tercihlerine ilişkin kısmını paylaştı.

Sencar, ankete ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Okuyucuya notlar:
1. AKP, MHP ve İYİ Parti seçmenlerinin birinci derecede tercih ettikleri muhalefet adayı Mansur Yavaş,

2. CHP seçmenlerinin birinci derecede tercihi Özgür Özel,

3. DEM Parti ve kararsız, protest ve CY seçmenlerinin tercihleri Ekrem İmamoğlu.

Toplumun üçte ikisinin beğenisini kazanan bir kişi, bir siyasi aktörden daha farklı bir kişiliği temsil ediyor diye düşünüyorum. Bu seviyeyi Erdoğan 20 yıllık iktidarında bir kez geçti. 2016 darbe girişiminden hemen sonraki ölçümde yüzde 71’e ulaşmıştı.

tablo-001.jpg

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar