Suların durulmadığı İYİ Parti’de İstişare Kurulu oluşturuldu

Suların durulmadığı İYİ Parti’de İstişare Kurulu oluşturuldu
İYİ Parti’de, Genel idare Kurulu’nda alınan bazı kararların yeniden değerlendirecek bir İstişare Kurulu oluşturuldu. Tecrübeli isimlerin yer aldığı Kurul ilk toplantısında yerel seçimlerde ittifak ve Ümit Dikbayır hakkındaki disiplin sürecini ele aldı.

Kemal AVCI


ANKARA - Parti içi tartışmalar ve istifalarla sarsılan İYİ Parti’de İstişare Kurulu oluşturuldu. Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlık edeceği kurulda, parti içerisinde “siyaset ve devlet tecrübesine sahip” isimlere yer verildi. Kurul, gerek duyulması halinde partinin en üst karar organı olan Genel İdare Kurulu’nda alınan kararları değerlendirecek ve gerekirse bazı kararların yeniden görüşülmesi tavsiyesinde bulunabilecek.

İstişare Kurulu’nda, Ayfer Yılmaz, Sevinç Atabey, Salim Ensarioğlu, Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu, Hayrettin Nuhoğlu, Oktay Vural, Turhan Çömez, Lütfullah Kayalar ve Cihan Paçacı’ya yer verildi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA İTTİFAK OLACAK MI?

Kurul ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerinden biri, önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin karar oldu. Üyelerin çoğunluğu, partinin “ülke genelinde kendi adaylarıyla seçime girme” kararına destek verdi.

Ancak bazı üyeler, Ankara ve İstanbul’da CHP ile işbirliğine kapının açık bırakılmasını savundu. CHP’de yönetim değişikliği yaşandığına dikkat çeken üyeler, İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesi halinde faturanın İYİ Parti’ye çıkarılacağına dikkat çektiler.

Toplantının diğer gündemi ise parti içinde yaşanan tartışmalar ve Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki disiplin süreci oldu. Toplantıda, Meclis Disiplin Kurulu ve Parti Disiplin Kurullarının ortaklaşa konuyu değerlendirmesi kararı alındı.

Dikbayır’ın önümüzdeki hafta savunma vermesi için toplantıya davet edildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar