Sultangazi'de Muharrem İnce'ye çarpı atılan pusulalar verildi: Kaftancıoğlu'ndan 'Tutanak tutun' çağrısı

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin fotoğrafının üzerine çarpı işareti atılan pusulalar sonrası tutanak tutuldu. YSK'den henüz bir cevap gelmezken Canan Kaftancıoğlu, benzer durumlarda tutanak tutulması çağrısı yaptı.

Sultangazi'de Muharrem İnce'ye çarpı atılan pusulalar verildi: Kaftancıoğlu'ndan 'Tutanak tutun' çağrısı

Artı Gerçek - Sultangazi'deki Orhangazi İlkokulu'ndaki 1096 nolu sandıkta oy kullanacak seçmene seçime üç gün kala cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin fotoğrafının üzerinde çarpı bulunan pusulalar verildi. Bunun üzerine tutanak tutuldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu gibi durumlarda tutanak tutulması çağrısında bulundu.

İddiaya göre, 1096 nolu sandıkta görevli sandık başkanı, İnce'nin adaylıktan çekilmesi nedeniyle pusulada İnce'nin üzerine çarpı işareti koydu. Oy kullanmaya gelen seçmenler ise duruma tepki gösterince partilerin avukatları ve sandık görevlileri bir araya geldi. Oyların geçerli olması konusunda tutanak hazırlanarak Sultangazi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi. YSK'dan edinilen bilgiye göre oyların geçerli olup olmayacağı sandık kurulu tarafından belirlenecek. Sandıkta oy verme işlemi devam ediyor.

'VATANDAŞIN ÇOK TEPKİSİ OLDU'

DHA'nın aktardığına göre, Milliyetçi Hareket Partisi'nden görevli Adnan Şahin, “Sabah sandık kurulu üyeleri ile birlikte hazırlıklar yapılırken sandık kurulu başkanı olan öğretmenimiz konuyu yanlış anlamış veya bilinçsiz bir harekette bulunmuş. Adayın çekildiğini düşünerek, kendi inisiyatifi ile bütün oy pusulaların üzerini çizmişler. Sayın İnce ile ilgili kısmı çizmişler. Olayı gördük ve dahil olduk. Diğer parti yetkilileri de konuya vakıf oldular itiraz edildi. Sultangazi İlçe Seçim Kurulu'nu bilgilendirdik. Bununla ilgili ortak karar alındı. Hepimiz imza attık, bu sandıkta kullanılan oyların geçerli olacağına dair tutanak düzenledik. Bu anlamda vatandaşın çok tepkisi oldu, her birine izah etmek durumunda kaldık" dedi.

YSK'DEN HALA CEVAP YOK

Cumhuriyet Halk Partisi'nden görevli İbrahim Kartal ise, YSK'ye tutanak gönderildiğini ifade ederek, “Biz katları dolaşıyorduk. Kimse itiraz etmemişti. Sabah 09.30 civarı itiraz başladı. Partilerin avukatları geldi. Neye karşılık bunu çizdiğini sordular. Tutanak tutuldu, ıslak imzalı olarak YSK İlçe Müdürlüğü'ne teslim edildi. Saat 13.00 oldu hala cevap gelmedi. Oradan bir karar gelseydi, insanlara pusulalar geçerli diye karar getirilseydi insanlar gerilmeyecekti. Her gelene anlatmaya çalışıyoruz. Resmi bir karar yok bu yüzden gerginlik yaşanıyor" dedi.

'GÖREVLİLER GEÇERLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

Oy kullanmaya gelen Mustafa Özsoy da, “Muharrem İnce'nin pusulasının üzerine çarpı işaret vardı. Görevlilere sordum, geçerli olduğunu söylediler" dedi. Mustafa Günşen ise “Çizgiyi görünce sorduk, sorun olup olmayacağını sorduk. Herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirttiler. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

KAFTANCIOĞLU UYARDI

İddialar sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Muharrem İnce'nin fotoğrafının üzerine çarpı atıldığını gösteren bir paylaşımı alıntılayan Kaftancıoğlu, "Buran burası çok önemli :)" mesajını paylaştı. Paylaşımda, "Bu fotoğraftaki gibi üzerinde işaretleme yapılmış pusulalar geçersiz sayılacaktır. Size böyle bir pusula teslim edilirse almayın ve tutanak tutulmasını isteyin" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)