'Tam bir rezaletle karşı karşıyayız' diyen Karamollaoğlu atılması gereken 6 adım sıraladı
Karamollaoğlu, Sedat Peker'in iddiaları karşısında yapılan açıklamaları 'savsaklama' olarak değerlendirip tepki gösterdi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iktidara ilişkin iddialarını 'vahim' olarak değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, atılması gereken 6 adım sıraladı. Karamollaoğlu, "Tam bir rezaletle karşı karşıyayız" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Sedat Peker'in iddialarıyla başlayan tartışmalar, Karamollaoğlu'nun da gündemini oluşturdu.
'İNSAN ZEKASIYLA DALGA GEÇEN AÇIKLAMALAR'
"İddialar hafife alınacak gibi değil muhakkak açıklık kazanması gerekmektedir" diyen Karamolloğlu, yapılan açıklamalara da sert tepki gösterdi. Karamolloğlu, "İddiaların muhatapları yetkililer huzurunda hesap vereceklerine ekranlarda konuyu savsaklama gayretine girmişlerdir. Kendilerini aklayabilmek için demagojiye başvuruyorlar. Gerektiği yerde insan zekası ile dalga geçercesine açıklamalarda bulunuyorlar" dedi. İddiaların odağındaki isimleri istifaya davet eden Karamolloğlu, şöyle konuştu:
'TAM BİR REZALETLE KARŞI KARŞIYAYIZ'
"İddialara bakıldığında tam bir rezaletle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Kimse kendi mesuliyetini kabullenip gereğini yerine getirme yoluna girmiyor. Maalesef kepazelik diz boyu ama kimse bu durumdan kendi üzerine düşeni yapma noktasına bir türlü gelemiyor. Bu tür ciddi iddialara karşı atılacak etkin adımlarla, haksız yere itham edilenlerin aklanarak itibarlarının zedelenmesinin önüne geçileceği gibi; suç işleyenlerin de adalet önüne çıkarılarak cezalandırılması, toplumun adalete olan inancını pekiştirecektir."
'DERHAL ATILMASI GEREKEN' 6 ADIM SIRALADI
Karamollaoğlu, 'gecikmeden atılması gerekir' diyerek 6 adım sıraladı:
1- İddialar kapsamında başta İçişleri Bakanı olmak üzere, söz konusu tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci ivedilikle başlatılmalıdır.
2- İstifa etmemeleri halinde ise, Cumhurbaşkanı tarafından bu kişiler derhal görevlerinden alınmalıdır.
3- Soruşturmaları yürütecek savcı ve hâkimlere mesleki güvencelerinin yanında, görev yeri ve görev konuları için de ayrıca güvence garantisi sağlanmalıdır.
4- Devlet Denetleme Kurulu görevlendirilerek; araştırma, inceleme ve soruşturma süreçleri başlatılmalıdır.
5- Ayrıca TBMM’nde de bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır.
6- Basın yayın organlarında, bu iddialarla ilgili açılacak soruşturma ve tahkikatın şeffaf bir biçimde yer alabilmesini sağlayacak güvencenin açıkça verilmesi gerekmektedir.
Karamollaoğlu, bu adımların atılmadığı takdirde ismi geçenlerin 'hem kamuoyu vicdanında hem de tarih huzurunda kirli bir dönemin aktörleri olarak anılmaktan kendisini kurtaramayacağını' söyledi.