Taşıma seçmene dikkat çekmek için gerçek sonuçları il binasına astılar

Taşıma seçmene dikkat çekmek için gerçek sonuçları il binasına astılar
DEM Parti, Kars merkezde usulsüz bir şekilde MHP’nin kazandığı seçimin gerçek sonuçlarını il binasına astı.

Artı Gerçek - AKP’nin desteklediği MHP, Kars merkezde binlerce taşımalı asker ve polis oyuyla belediye yönetimini kazandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Karsİl Örgütü, taşımalı seçmene dikkat çekmek için seçimlerde hangi partinin, kaç oy aldığının ve kaç asker-polisin taşındığına dair bilgilerin olduğu pankartı astı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Kars merkezde yapılan seçimlerde MHP 16 bin 384, DEM Parti ise 13 bin 120 oy aldı. İki parti arasındaki fark 3 bin 264 olurken, siyasi partiler, 4 bin 180 asker ve polisten oluşan taşımalı seçmen tespit etti.

GERÇEK OYLAR PANKARTA ASILDI

Pankartta, DEM Parti'nin aldığı oy sayısı 13 bin 120, MHP ise 16 bin 384 ve taşımalı seçmen ise 4 bin 180 kişi olduğu belirtildi. Pankartta, DEM Parti’nin, aldığı oy oranı mavi renk kullanırken, MHP’nin aldığı gerçek oy sarı renk ve taşımalı seçmen ise kırmızı renk şeklinde gösterildi.

TAŞIMALI SEÇMEN

Öte yandan 31 Mart’taki seçimlerde Cumhuriyet, Atatürk ve Fevzi Çakmak Ortaokulları’nda, dışarıdan getirilen asker ve polisler toplu olarak oy kullandı. Atatürk Ortaokulu’ndaki 1042 nolu sandığa kayıtlı 120 seçmenden sadece biri dışında diğerlerinin başka kentlerin nüfusuna kayıtlı oldukları ortaya çıktı. 120 seçmenin 119’unun batı illerinde ikamet ettiği, bir kişinin ise Kars'ın Kağızman lçesine kayıtlı olduğu belirlendi. (MA)

Öne Çıkanlar