Temel Karamollaoğlu: Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere heyet gönderme kararı aldık
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ortak grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Gazze'deki görüşmeleri takip etmek üzere heyet gönderme kararı alındığı bildirildi.

Artı Gerçek - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğlu, "Biz Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik. Maalesef bu talep Meclis’te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filistin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler" dedi.
Saadet Partisi - Gelecek Partisi ortak TBMM grup toplantısı bugün yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:
'BEŞ PARTİ GAZZE'DE OLUP BİTENİ İZLEMEK İÇİN HEYET GÖNDERECEK'
Biz Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik maalesef bu talep Meclis’te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filisitin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler. Bunu önemsiyorum çünkü her ne hikmetse insan hakları konusunda bile iktidar illa başka bir yol izlemek istiyor. 'Ben varım size ihtiyaç yok.' Yahu Meclis’teki tüm görüşmeler bütün siyasi partilerin temsiliyle yapılırken Meclis’in tamamını temsilen bir heyetin gitmesine engel olmak kime bir fayda sağlar.
'DAHA NE OLMASI GEREKİYOR Kİ BİRİLERİNİN SESİ ÇIKSIN'
Sadece şu 18 günde on binlerce kardeşimiz şehit düştü. Müslüman ülkelerin liderleri de sadece kınadı. Bir kısmı kınamaya bile tevessül etmedi. Daha ne olması gerekiyor ki birilerinin sesi çıksın. İsrail ve suç ortağı ABD daha ne yapmalı ki İslam alemi uyansın... Önceliği demokrasi olanlara söylüyorum ne oldu sizin demokrasi söylemlerinize önceliği insan hakları olanlara soruyorum demokrasiyi bıraktık ne olacak? Filistinlilerin hakları İsrail katliamlarından vazgeçmedikçe kalıcı bir barış mümkün mü?
'ÜZÜLEREK İFADE EDİYORUM Kİ GEÇ KALINDI'
Biz ABD'yi sadece bugün Müslümanlara karşı tutumundan değil, dünden bugüne gerçekleştirdiği katliamlardan da biliriz. Üzülerek ifade ediyorum ama çok geç kalındı. Bu kadar geç ve pasif davranmamalıydı Türkiye. Hükümet de demiyorum artık, iktidar da demiyorum, Cumhurbaşkanı da demiyorum. Herkes Türkiye'ye Cumhurbaşkanı iktidar diye bakmıyor. Türkiye diye bakıyor çünkü. Maalesef İsrail, ABD desteğinden çok İslam ülkelerinden güç almaktadır.
ABD'nin anormal desteğinden ziyade İslam ülkelerin normalleşme çağrılarından memnuniyet duymaktadır. İnanıyorum Netanyahu, Biden ve diğer Avrupa ülkelerin İsrail'e gelmesinden ziyade hala İslam ülkelerinden hiçbir liderin Filistin’e gitmemesinden büyük keyif duymaktadırlar... Bugün Kudüs'e sahip çıkmak demek emin olun Ankara'ya sahip çıkmak demektir. Bunu fark ettiğimizde inşallah geç kalmış olmayız.
'İKTİDAR MİTİNG YAPMAZ İCRAAT YAPAR'
Bir miting yapma karar almıştı. Bir kez daha söylüyorum iktidar miting yapmaz icraat yapar. Siz Biden'dan hiç İsrail'e destek mitingi talebini duydunuz mu? Böyle bir saçmalık olur mu? Adamlar uçaklarını, gemilerini gönderken siz sadece selam mı göndereceksiniz? Adamlar ilk günden itibaren seferber olmuşken siz 16 gün sonra miting kararı alıp üç hafta sonra miting mi yapacaksınız? Kaybedilen her bir saniyede daha kaç çocuk katledilecek? Bebekler bombalar altında can verirken bu kararı almak tek kelimeyle acizliktir. Daha da ötesi katliama ortak olmaktır. Bu sadece içeride algı oluşturmaktan başka ne işe yarayacak allah aşkına.
'MISIR REFAH SINIR KAPISI’NDA BİR KORİDOR AÇILMALI'
İnsani yardımlar içinde acilen Mısır Refah Sınır Kapısı’nda bir koridor açılmalıdır. Aradan bu kadar zaman geçti hala ciddi bir adım yok. Bazı günde 15-20 civarında tır Gazze'ye giriyor ama bunun oradaki ihtiyacı karşılama ihtimali yok. İktidara tekrar sesleniyorum. Miting yapmak yerine sıraladıklarımdan sadece birini veya iki tanesini yapsanız emin olun çok daha iş başarmış olursunuz."
DAVUTOĞLU: İKTİDARIN HERHANGİ BİR HAZIRLIĞI VAR MI?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin "İlk haftadan dedik ki; TBMM bir araştırma komisyonu kursun ve derhal Gazze'ye göndersin. Cevap olarak dediler ki; "Böyle bir teamül yok, araştırma komisyonu ülke dışındaki olaylar için kurulamaz." Halbuki daha önce birçok kez kuruldu" dedi.
Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:
Bu hafta hem bir onur hem de hüzün haftası. Onur haftası; çünkü cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Herhangi bir yıl değil, 100 yıllık bir geçmişi hep beraber muhasebe etme dönemindeyiz. Hüzün haftası; çünkü hala Filistin'de Gazze'de her hanede yanan bir yangın var.
Cumhuriyetimizin 100. yılına giriyoruz. İktidarın herhangi bir hazırlığı var mı? Ne yapıyor cumhuriyetimizin 100. yılı için.
İktidarın propaganda makinası, Türkiye'nin gündemini belirlemeye çalışırken gündemde 100 yılın muhasebesi yok. Türkiye Yüzyılı üzerinden bir hayal üretme çabası var.
Şimdi tam da vaktiydi; Cumhuriyetimizin gelecek yüzyılı ancak geçmiş yüzyılını anlayarak inşa edilebilirdi.
'İSRAİL'İN YANINDA DURANLARA BİLSİNLER Kİ SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR'
Hafızasını kaybetmiş bir milletin geleceğini kuramayacağının farkında değiller. Birileri cumhuriyet öncesi geçmişi hafızalardan silmeye çalışırken diğerleri de maalesef bu sürekliliği yok etmeye çalışıyor.
Basit bir Anadolu denklemiyle anlatayım; Komşuda yangın var, 2 bina ötede ve binalar ahşap. O yangının size geleceği belli. Bir grup diyor ki; "Bana ne bu yangından, bırakalım yansın komşunun evi. Zaten o komşuda geçmişte bize ihanet etmişti." Günlerdir bana ve Karamollaoğlu'na hakaret edenler bu güruhtan. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gittiğini söyleyenlere ama bugün İsrail'in yanında duranlara bilsinler ki söyleyecek çok sözümüz var.
'NİYE BU 3 HAFTADA KAN VE GÖZYAŞINI SADECE SEYRETTİNİZ?'
"İktidar icraat yapar, miting yapmaz" dedi Karamollaoğlu. Çok doğru. Biz de miting yaptık, biz yaparız çünkü toplumda bir farkındalık oluşturuyoruz. Ve biz miting yaptığımızda 600 milletvekiline de davet gitti, 14 parti il başkanları davet edildi İstanbul'dan. Ayrım yapılmadı. İktidar miting yapıyor; hem de cumhuriyetin kuruluşunun 1 gün öncesinde. Tebrik ederiz, toplumsal bilinç yaratacaksınız. Peki 3 hafta neden beklediniz? Niye bu 3 haftada kan ve gözyaşını sadece seyrettiniz?
Gazze ile ilgili 12 adımlık bir eylem planı yayımladık. Hiçbiri uygulanmadı. Çok basit 2 tanesi vardı, hemen devreye girecek olan; birisi ulusal yas ilan edilsin. Şükür ettiler. Çünkü en kolay olan ulusal yas ilan etmek. İkinci olarak ilk haftadan dedik ki; TBMM bir araştırma komisyonu kursun ve derhal Gazze'ye göndersin. Cevap olarak dediler ki; "Böyle bir teamül yok, araştırma komisyonu ülke dışındaki olaylar için kurulamaz." Halbuki daha önce birçok kez kuruldu. Şimdi güzel bir karar almışlar İnsan Hakları Komisyonu kurarak. Ama çok geç. 12 bin 500 bina yıkıldı, yüz binlerce konut hasarlı hale geldi. 206 okul yıkıldı, 23 ambulans vuruldu. Daha yeni gönderiliyor Türkiye'den." (HABER MERKEZİ)