TİP PM Hatay için toplanıyor: Emek ve Özgürlük İttifakı adayları desteklenecek

TİP PM Hatay için toplanıyor: Emek ve Özgürlük İttifakı adayları desteklenecek
TİP PM Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek üzere toplanıyor. Toplantıda Emek ve Özgürlük İttifakı adaylarının desteklenmesi için bir çağrı yapılacağı, aday tercihininse seçmene bırakılacağı öğrenildi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi (PM) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan’ın adaylığını çekmesinin ardından bugün Hatay için kararını belirlemek üzere toplanıyor. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, şu ana kadar yürütülen tartışmalar doğrultusunda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adaylarından birinin desteklenmesi yönünde eğilim oluştu.

Hatay’da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden hem Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin ‘DEM Parti hem de Emek Partisi’nin (EMEP) adayı mevcut. DEM Parti’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Perihan Pakize Sinemillioğu iken EMEP Partisi’nin adayı ise Halil İmrek seçime giriyor. TİP PM toplantısının ardından Emek ve Özgürlük İttifakı’na bir çağrı yapılacağı ve iki adaydan hangisinin destekleneceği konusunun ise seçmenin tercihine bırakılacağı öğrenildi.

Verilecek karar, toplantı sonrasında yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurulacak.

Öne Çıkanlar