TİP: Artık kendileri itiraf ettiler, sorumlu oldukları alanların gerçek sorunlarına bakmıyorlar

TİP: Artık kendileri itiraf ettiler, sorumlu oldukları alanların gerçek sorunlarına bakmıyorlar
'Saray kabinesinin sadece şu son birkaç ayda yaptıkları bile 'Patronlar kabinesinin emekçilere karşı oluşturulan bir savaş kabinesi’ olduğunu söyleyen TİP’i bir kez daha haklı çıkarmıştır.'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bakanların son dönemde yaptıkları açıklamalara tepki göstererek, "Artık kendileri itiraf etti. Halkın sorunlarına bakmıyorlar. Sorumlu oldukları alanların gerçek sorunlarına bakmıyorlar" dedi.

Meclis'te düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına, hakları için Ankara'ya yürüyen Soma ve Ermenek'teki maden işçilerinin polis müdahalesine uğramasına değinerek başlayan Baş, "Sayısız iş yerinde haksızlıklara baskılara karşı direnen tüm işçi arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıların kaynağı tüm varlığıyla sermayeye hizmete adanmış olan Saray Rejimidir" dedi.

'İTİRAF ETTİLER, HALKIN SORUNLARINA BAKMIYORLAR'

Maliye ve Hazine Bakanı damat Berat Albayrak'ın, "Ben kura bakmıyorum" açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da günlük Coronavirus tablosundaki verilerde 'vaka' ve 'hasta' ayrımına gittikleri yönündeki itirafa değinen Baş, şöyle konuştu:

""Saray kabinesinin sadece şu son birkaç ayda yaptıkları bile 'Patronlar kabinesinin emekçilere karşı oluşturulan bir savaş kabinesi’ olduğunu söyleyen TİP’i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Artık kendileri itiraf etti; Türkiye’de bakanların sloganı da şu: ‘Bakmıyoruz!’ Halkın sorunlarına bakmıyorlar. Sorumlu oldukları alanların gerçek sorunlarına bakmıyorlar."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın özel hastaneler sahibi olduğunu hatırlatan Baş, "Yine halkın sağlık hizmetine duyduğu ihtiyacı istismar ederek, bu alanda özel kuruluş açıp para kazanarak hayatını kazanan Sağlık Bakanı da vakalara bakmıyor. Ne vakaları sayıyor ne hayatını kaybeden yurttaşlarımızla ilgili gerçekleri konuşuyor. Bakmıyor, dinlemiyor" dedi.

'EŞİT OLMAYAN BİR EĞİTİM HİZMETİ BİLE VEREMEYEN BİR ÜLKE KONUMUNDA'

Salgın koşulları altına başlatılan eğitimde öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları sorunlara da değinen Erkan Baş, "Türkiye artık eşit olmayan, bilimsel olmayan eğitim hizmetini dahi çocuklarına veremeyen bir ülke konumunda" dedi.

Baş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlerin maaşlarını yük olarak nitelemesine ilişkin ise "Tabii, kendisi bir patron olan, çocuklarımızın eğitim ihtiyacını kâra devşirmeyi hayatının merkezine koymuş bir patron, tabii ki emekçilerin maaşlarından rahatsız. Patron patronluğunu yapacak elbette" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye’de salgına karşı yürütülen mücadelenin yetersizliğine de değinen Erkan Baş "Sağlıkta da halkın dertlerine, sağlık emekçilerinin sorunlarına bakmayan bir bakanla karşı karşıyayız" dedi.

HDP İLE DAYANIŞMA

Konuşmasının devamında HDP’ye karşı gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erkan Baş, "Sessiz kalmak ortak olmaktır. HDP ile dayanışma içinde olacağız" dedi.

TUTUKLANAN GAZETECİLER

Van'da helikopterden atılan iki yurttaşla ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan gazetecileri de değinen Baş," Bunları görüp hala vakayı adliyeden sayan insanlar var. Beyaz renoların yerini skorsky helikopterler almış" ifadelerini kullandı.

KIBRIS SEÇİMLERİ

"Tek bir adamın iktidar koltuğunu bağladığı gerilim siyaseti sadece ülkemizi değil bölgeyi de çatışma hattına doğru sürüklüyor" diyen Baş, Kıbrıs seçimlerine ilişkin de, "Kıbrıs Türk Halkı seçimini yapmış ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. Bir hafta sonra seçim sonuçlanacaktır bu saatten sonra Kıbrıs Türk Halkının iradesini sandığa yansıtabileceği bir süreç işlemelidir ve herkes bu sürecin gereğini yapmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar