Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye Osman Kavala tepkisi: 'Gangsterliği size Türkeş mi öğretti?'

Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye Osman Kavala tepkisi: 'Gangsterliği size Türkeş mi öğretti?'
Gezi tutuklularını ziyaret etme girişimi nedeniyle eski partisi MHP'nin hakaretlerine uğrayan AKP milletvekili Tuğrul Türkeş: Neden hakaret etmeden tartışamıyorlar? Onların seviyesine inmem... Gangsterliği size Türkeş mi öğretti?

Artı Gerçek - AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen iş insanı Osman Kavala dahil diğer tutukluları ziyaret etme başvurusu nedeniyle eski partisi MHP'den kendisine yöneltilen hakaretlere tepki gösterdi. Türkeş, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın dün yaptığı açıklama konusunda "Ben Kavala diyorum, sen de medeni şekilde eleştiri getir" dedi.

'NEDEN HAKARET ETMEDEN TARTIŞAMIYORLAR?'

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Türkeş, "Çok merak ediyorum, neden hakaret etmeden düzgün bir tartışmanın tarafı olamıyorlar. Bunca hakarete ne gerek var, onu anlamıyorum" dedi. Türkeş, tartışmaların hakaret boyutuna ulaşmasının sebebi sorulunca şu yanıtı verdi:

"Bana şöyle karşılık verdi: 2015 yılında anayasal görev olan seçim hükümetine girdiğim için hukuksuz şekilde beni MHP'den ihraç ettiler. Seçim sonrası AK Partide yer alınca bununla ilgilide hakaret ettiler. Hem ihraç ettikleri ve partilerinde bulunmasını arzu etmedikleri bir şahsın başka bir partideki faaliyeti onları niye bu kadar ilgilendiriyor? Niye bu kadar rahatsız ediyor bunu anlamak mümkün değil."

'30 YILDIR SOY İSMİMİN EKMEĞİNİ YİYORLAR'

Saymaz bunun üzerine "Acaba size yönelik böyle bir üsluba başvurulmasının sebebi soy isminiz olabilir mi? Alparslan Türkeş'in oğlu olmanız mı?" diye sordu. Tuğrul Türkeş ise "Soy ismim onları niye rahatsız etsin ki? Onlar ondan geçiniyorlar. 30 Yıldır soy ismimden ekmek yiyor hepsi" diyerek şöyle devam etti:

"Sonra da Türkgün gazetesinde Türkeş'in çocuklarına saldırıyorlar. 30 yıldır mirasını yedikleri Türkeş'in kendi çocuklarını yetiştiremediğini her fırsatta ifade ediyor. Bunu kabul etmem mümkün değil de, bir an için doğru kabul etsek, kendi evindeki çocuğu yetiştirememiş Türkeş'in dağdaki çobanı nasıl adam ettiğini iddia ediyorlar o zaman. ​​​Gangsterliği size Türkeş mi öğretti?"

'MERMİ TEHDİDİ ALIYORUM'

Türkeş, Kavala’yı ziyaret edeceğini açıklaması sonrasında sosyal medyadan tehdit aldığını, MHP’li olduğunu söyleyen bazı kişilerin “Sana gümüş mermi hazırladım, seni mermi manyağı yapacağım" dediğini aktararak "30 yıldır tehdit ediliyorum korkmam" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret etmek için yaptığı başvurunun Adalet Bakanlığı tarafından geciktirildiği ortaya çıkmıştı. Konu, Türkeş ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında da bir polemiğe dönüşmüştü.

Türkeş'e onay cumartesi günü çıkarken, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman dün hakaret dolu bir paylaşım yapmıştı. Büyükataman, "Soy ismini taşımayı beceremeyen, Türkeş soyadına yakışmayan duruşsuzluğu ile tanıdığımız Tuğrul bey şimdi de Sorosçu Kavala’ya el uzatmış, suçu kesinleşmiş bir haine sahip çıkmayı kendine vazife edinerek Türk yargısını hedef almıştır. Bir de utanmadan buna “milliyetçilik” diyerek kendini aklamaya çalışmıştır" demişti.

"Tuğrul Bey, milliyetçi duruşun ne demek olduğunu ne yazık ki anlayamamış, özümseyememiş, Türk ve Türkiye düşmanı Sorosçu Kavala’yı ziyaret etmek için cezaevi yollarına düşmüştür" diyen Büyükataman, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da göndermede bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tuğrul beye tavsiyemiz; Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve şerefli dava adamlarının adını ağzına almaması ve ziyaretini Sorosçu Kavala’nın özgürlüğü için çırpınan CHP-DEM temsilcileri ile birlikte yapmasıdır. Kendisine yakışan bu olacaktır. Ayrıca bir sonraki ziyaretini Edirne F Tipi Cezaevine yapıp yapmayacağı da merak konusudur!" (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar