Tuncer Bakırhan Siirt'te konuştu: Kürtlere düşmanlık edenler kaybetti, siz kazandınız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bayram ziyaretleri kapsamında Siirt'e gitti. Seçimlere ilişkin konuşan Bakırhan, "Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ramazan bayramının ikinci gününde Siirt'i ziyaret etti. Kentin girişinde Siirt Milletvekili Sabahat Sarıtaş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Bakırhan, İl Örgütü binasına geçerek burada partililerle bayramlaştı.

Sonrasında Barış Anneleri'ni ziyaret eden Bakırhan, yine onlarla birlikte Siirt Belediyesi’ne geçti. Bakırhan, belediye eşbaşkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi tarafından karşılandı.

'BURASI SİZİN EVİNİZ'

Bakırhan, “Burası sizin eviniz, Siirtlilerin evi. İnşallah arkadaşlarımız size laik bir hizmet gerçekleştirecek. Siz kazandınız, belediyenin kapısı size her zaman açık. Ne zaman isterseniz, talepleriniz, istekleriniz, sıkıntınız için buraya gelebilirsiniz. Sizler çok yiğit, onurlu bir halksınız. Bütün baskılara, kaçak seçmenlere rağmen onurlu bir duruş ortaya koyarak yeniden Siirt Belediyesini kazandınız. Hepinizi tek tek başarınızdan dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

'HERKESE EŞİT VE ADİL HİZMET ÜRETECEĞİZ'

“Sizin evinizi gasp edenler, iki dönemdir belediyeyi talan edenler, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünüzü yok sayanlar görmüştür ki, bu baskıların Siirt halkında bir karşılığı yoktur” diyen Bakırhan, “Arkadaşlarımız sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi koruyacaktır. Kimseye peşkeş çekmeyecektir. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacak, adil olacaktır. Çünkü bizler Şeyh Saidlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız, adaletsizlik yapmayız. İnsanları diline, inancına göre ayrıt etmeyiz. Herkese eşit ve adil bir hizmet yürüteceğiz” dedi.

'BARIŞ İSTEYENLER KAZANMIŞTIR'

Şırnak ve diğer bazı illerde ise Kürt iradesinin gasp edildiğini dile getiren Bakırhan, “Bütün Kürt illerinde il genel meclisinde birinci parti olduk. Halkın iradesini gasp edenlere halkımız bir sonraki seçimde de büyük bir ders verecektir. Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz, barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır” diye konuştu.

Bakırhan daha sonra belediyeden ayrılıp çevredeki esnafları ziyaret ederek bayramlaştı. (MA)

Öne Çıkanlar