Türkiye Taşkömürü Kurumu faaliyet raporu: Amasra'da her iki günde bir işçi yaralanıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu faaliyet raporu: Amasra'da her iki günde bir işçi yaralanıyor
TTK’ya bağlı 5 müessesede bir yıl içinde meydana gelen kazalarda 2 bin 960 işçi yaralandı. Kazaların yüzde 98’i yeraltında, yüzde 2’si ise yer üstünde meydana geliyor.

Artı Gerçek-Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 2021 faaliyet raporu, yaşanan iş kazalarının boyutlarını ortaya çıkardı. Raporda TTK’ya bağlı Kara, Kozlu, Üslümez, Armutçuk ve Amasra müesseselerinde bir yılda yaşanan kazalardaki yaralanmalara ilişkin verilerin yer aldı. Rapora göre, 5 müessesede bir yıl içinde meydana gelen kazalarda 2 bin 960 işçi yaralandı. Bu sayının, günde ortalama 8 yaralanma vakasına tekabül ettiği, 2021’in ocak ayında da bir işçinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

KAZALARIN YÜZDE 98’İ YER ALNTINDA

DW Türkçe’de yer alan habere göre rapor yer alan ayrıntılarda, kazaların yüzde 98’i yeraltında, yüzde 2’si ise yer üstünde meydana geliyor. Raporda bu kazaların nedenlerine ilişkin, “Yüzde 68'i muhtelif, yüzde 15'i göçük, yüzde 12'si malzeme taşıma, yüzde 2'si nakliyat ve yüzde 2'si harici işlerde görülmektedir” ifadesi yer aldı.

AMASRA’DA HER İKİGÜNDE BİR İŞÇİ YARALANIYOR

Rapor, geçen hafta 41 madencinin öldüğü Amasra’ya ilişkin de çarpıcı verileri ortaya koydu. Verilere göre, Amasra'da yaşanan kazalarda her iki günde bir işçi yaralanıyor. Raporda, “Zonguldak Taşkömürü Havzası’ndaki jeolojik formasyonlardaki kırılmalar nedeniyle insan gücü emeğine yoğun ihtiyaç duyulduğundan kaza sayısı ve frekansı mekanize çalışan ülkelere göre oldukça yüksektir” ifadeleri kullanıldı.(Kaynak)

Öne Çıkanlar