Ümit Özdağ: Süleyman Soylu, bana ve Sedat Peker'e suikast için iki eylem grubu oluşturdu

Ümit Özdağ: Süleyman Soylu, bana ve Sedat Peker'e suikast için iki eylem grubu oluşturdu
Ümit Özdağ, kendisine yönelik suikast hazırlığı olduğunu öne sürerek, konuyu ilettikleri MİT'in gizli kalması gereken resmi yazıyı Süleyman Soylu'ya verdiğini yazdı. Özdağ "Ankara'daki tutuklamaların suikastle ilgisi var mı?" diye sordu.

Artı Gerçek - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir bürokratın kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. Bu kişinin, 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine ve Sedat Peker'e suikast amacıyla iki eylem grubu oluşturduğu bilgisini verdiğini' iddia eden Özdağ, bir mektupla olayı MİT'e ilettiğini ve konuyu kapattıklarını söyledi.

'HAKAN FİDAN MEKTUBU SÜLEYMAN SOYLU'YA YOLLAMIŞ'

Özdağ, ilgili yerlere haber verdikleri için şimdiye kadar durumu kamuoyuyla paylaşmadıklarını ifade ederek "Bu mektup Hakan Fidan tarafından Süleyman Soylu'ya yollanmış. Bu, devletin ayağa düşmesidir. Devlette protokoller vardır, bunu ortaya dökemezsiniz" diye konuştu.'

SUİKAST İÇİN GÖREVLENDİRİLENLER VAZGEÇİNCE GÖZALTINA ALINDILAR'

Özdağ, ayrıca, Ankara'da 'bir örgüte operasyonda gözaltına alınanların önce kendisine yönelik suikast amacıyla görevlendirildiğini ancak sonra suikast girişiminden vazgeçildiği için bu kişilere operasyon yapıldığı' iddiasında da bulundu. (AA)

Öne Çıkanlar