Urfa'da 10 meclis üyesi daha YRP'den istifa etti

Urfa'da 10 meclis üyesi daha YRP'den istifa etti
Urfa'da YRP'den istifalara sürüyor. Son olarak Haliliye ilçesinde YRP'li 10 meclis üyesi de partilerinden istifa etti. YRP'den istifa eden meclis üyelerinin sayısı 26'ya yükseldi.

URFA - AKP'ye döneceği iddia edilen Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa etmesinin ardından YRP'deki istifalar sürüyor.

HALİLİYE'DE 10 İSTİFA

Haliliye Belediyesinin YRP'li 10 meclis üyesi daha partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. Meclis üyeleri Erdal Deniz, Cuma Demir, İbrahim Felhan, Ahmet Oruç, Zeynel Tavaş, M.Salih Kırmızı, Seyfettin Demir, Hamza Çiftçi, Hikmet Dolap ve Mahmut Keskinbıçak bağımsız olarak meclis üyeliğine devam edeceklerini açıkladı.

'GÜLPINAR'IN YANINDAYIZ' AÇIKLAMASI

YRP'den istifa eden Haliliye Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Deniz, "Haliliye meclis üyeleri olarak Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek, halkımızın bizi görmek istediği yerde yani bu kutlu yola birlikte çıktığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Kasım Gülpınar'ın yanında 'bağımsız' olarak görevimizi yürüteceğiz. Şehrimiz için hayırlı olması dilerim" dedi.

İSTİFA EDEN MECLİS ÜYESİ SAYISI 26'YA ÇIKTI

YRP Urfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, 5 Eylül'de Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada 16 meclis üyesinin istifa ettiğini belirtmişti. Son istifalarla birlikte bu sayı 26'ya çıktı.

GÜLPINAR'IN AKP'YE DÖNECEĞİ KONUŞULUYOR

Ocak ayında AKP'den istifa eden Kasım Gülpınar, YRP'nin Urfa Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak eski partisine karşı yarıştığı seçimi kazanmıştı. Gülpınar, ağustos ayında yaptığı açıklamada AKP ile görüştüğünü doğrulamıştı. Bu açıklamadan bir süre sonra YRP'den istifa eden Gülpınar, görevini bağımsız sürdüreceğini söyledi. Ancak Gülpınar'ın AKP'ye döneceği iddia ediliyor.

Öne Çıkanlar