Uşak Belediyesi'ne 2. dalga operasyon: 25 gözaltı
Uşak Belediyesi’ne yönelik “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddialarıyla yürüttüğü soruşturmada yeni bir operasyon düzenlendi. Aralarında belediye çalışanları ve iş insanlarının da bulunduğu 25 kişi daha gözaltına alındı
Artı Gerçek- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Uşak Belediyesine yönelik "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla yürütülen soruşturma sürüyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Başsavcılık koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Belediye çalışanı ve iş insanlarının da bulunduğu 25 kişi daha gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların, işlemleri için emniyete götürülecekleri öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında 27 Mart'ta Uşak, Kocaeli ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.
Operasyonda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.
Başkan Yalım ile hakimliğe sevk edilen Belediye Başkan Yardımcısı Halil Arslan, belediyenin Muhasebe ve Finansman Müdürü Hüseyin Yaman, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğukan Kurnaz, makam şoförü Murat Altınkaya, belediye personeli Cihan Aras ve İsmail Özçelik, Uşak Haber Medya Şirketi Sahibi Murat Baş ile Mustafa Yalım tutuklanmıştı.
Yalım, 31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılmıştı. (POLİTİKA SERVİSİ)