Usulsüzlüklerle gündeme gelen Sur'un eski kayyımı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır'a vali olarak atandı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’yun görevinin sona ermesinin ardından valilik koltuğuna, kente kayyım olarak gelen Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi atandı. Çiftçi, Sur Belediyesi kayyımıyken yaptığı usulsüzlüklerle gündeme gelmişti.
Artı Gerçek - Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yun yaş haddi dolayısıyla emekliye ayrılmasının ardından yeni vali atanana kadar Sur Belediyesi eski kayyımı Abdullah Çiftçi, vekaleten valilik koltuğunda oturacak.
Batman'ın Sason ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Çiftçi, Diyarbakır'a kayyım olarak geldi. Sur Belediyesi’ne 11 Eylül 2016 tarihinde kayyım olarak atanan ve 24 Haziran 2018'de AKP'den milletvekili adayı olması sonrası Sur Kaymakamı Bilal Özkan'ın yerine atanan Çiftçi, aynı zamanda belediyeye de kayyım olarak da atandı.
BELEDİYEYE AİT ARSALARI SATIŞA ÇIKARMIŞTI
Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait 14 arsayı satışa çıkarmakla gündeme gelen Çiftçi, tarım arazisi niteliğine sahip parselleri imara ve 44 milyon 123 bin TL teklifle ihaleye açmakla da tepkilere neden oldu. İhale, kentteki sivil toplum örgütlerinin girişimi sonucu iptal edildi.
KADIN KURUMUNA ERKEK ATADI
Çiftçi, Sur ilçesindeki Nuru Ahmediye Kuran Kursu'na 14 Şubat 2019 tarihinde 70 bin 210 TL, bir ay sonra yani seçimlere iki hafta kala bu Kuran Kursu ve aynı sokakta bulunan Aile Destek Merkezi’nin bakım ve onarımına 420 bin 772 TL ödeme yaptı. Çiftçi’nin, 2016’da kayyım olarak atandığı Sur Belediyesi’ni 152 milyon TL borçlandırdığı ortaya çıktı. İkinci kayyım olarak 21 Aralık 2019’da bir kez daha Sur Belediyesi’ne atanan Çiftçi, iki gün sonra Amîda Jîn Kadın Danışmanlık Merkezi’ne Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Baytar’ı atadı.
YOLSUZLUK YAPANLARA ATAMA
Müftülük, Kuran Kursları, Eğitim Müdürlüğü’ne binlerce TL bağış yapan kayyım, 17 Ağustos 2018’de Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na 76 bin 700 lira tutarında bayrak diktirdi. Çiftçi, Özekli Jandarma Karakolu’na takılan güvenlik kamera sistemi ödemesini de belediye kasasından yaptırdı. Kameralar için 19 bin 881,00 TL ödeyen kayyım, aynı karakola iki adet prefabrik konteyner alıp, 23 bin 600 TL tutarındaki faturayı karşıladı.
Sur'daki 9 milyon TL'lik parke taşı işini yapmadıkları için haklarında HDP yönetimi tarafından yolsuzluk soruşturması başlatılan A.E., N.A., H.E. ve M.T., kayyım Abdullah Çiftçi tarafından ödüllendirildi. Çiftçi, yolsuzluk nedeniyle işten atılan N.A.'yı Mali İşler Müdür vekilliğine, A.E.'yi Fen İşleri Müdürü vekilliğine H.E. ve M.T.'yi ise sözleşmeli memur olarak işe aldı.
HALKIN PARASIYLA TRABZON’DA FESTİVAL
Çiftçi, yine Sur'a bağlı Kıtılbıl Mahallesi'nin ismini "Fetih" olarak değiştirmesiyle de gündeme geldi. Çiftçi, Sur Belediyesi ile kardeş belediye ilan edilen Trabzon’un Of Belediyesi’yle Ciğer Festivali ihalesi yaptı. Of’ta pazarlık usulü ile yapılan ihale, 440 bin 300 TL’yle Mithra İnşaat Gıda ve Organizasyon Tedarik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Sözleşmesinin 3 Haziran’da imzalanmasının hemen ertesi günü 4 Haziran’da festival başlatıldı.
DÖRT AYRI MAAŞ
Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi kayyımı olan Çiftçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 3’üncü kayyım olarak atanan Ali İhsan Su tarafından belediyenin Genel Sekreterlik görevine getirildi. DBB’deki işleri daha çok kayyım Çiftçi yürütürken, aynı zamanda Çiftçi, kayyım Su döneminde Vali Yardımcılığı vekili olarak da görevlendirildi. Dört ayrı maaş alan Çiftçi, kararnameyle Diyarbakır Vali Yardımcılığına getirildi. (MA)
Diyarbakırlı sanayicilerden emekliye ayrılan valiye tepki: Engellenen projelerini sıraladılar