Uysal, İstanbul'da tekrarlanan seçimi hatırlattı: 'Yine bazı duyumlar alıyoruz, özellikle Ankara, İstanbul için'

Uysal, İstanbul'da tekrarlanan seçimi hatırlattı: 'Yine bazı duyumlar alıyoruz, özellikle Ankara, İstanbul için'
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçime ilişkin bazı duyumlar aldıklarını söyledi. Uysal " İktidar sandıkta bile ben yeninceye kadar maç diyor. Erdoğan bu zihniyete sahip" diyerek, Ankara ve İstanbul'a dikkat çekti.

Artı Gerçek - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, 2019'da İstanbul'da seçimin iptal edilerek tekrarlanmasına benzer durumların yaşanabileceği imasında bulundu.

TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Liderler Özel’ programına konuk olan Uysal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Yüzde 50+1 şartı değişmeli" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, yerel seçimlere dikkat çekti.

Uysal "Birtakım duyumlar alıyoruz önümüzdeki yerel seçimlere dair özellikle İstanbul-Ankara özelinde. İktidar sandıkta bile ben yeninceye kadar maç diyor. Bu zihniyeti biliyoruz. Erdoğan bu zihniyete sahip" dedi.

Tele1.com.tr'nin aktardığına göre, Uysal özetle şunları söyledi:

MİLİTAN YARGI HEDEFLERİ VAR: İktidar Anayasa Mahkemesi seçiminde başarılı olamadı. Militan bir yargı hedefleri var. Türkiye’de Ankara’ya çok önemli bir yatırım yapacak holding vazgeçti. Çünkü hukuk, can ve mal güvenliği yok. Türkiye’de bir sorununuz varsa ve Erdoğan’ın kadrajınıza sokabiliyorsanız ancak kalıcı bir çözüm üretebilirsiniz. Türkiye’nin çok önemli sorunları var. 2023 seçimlerinde gönlümüz bambaşka şeyleri hedefledi ama… Şimdi hukuk, demokrasi hangi boyuta baksak lime lime dökülüyor. (Yeni anayasa) Tavrımız net, teklifimiz ortada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem.

SANDIKLA İLGİLİ BÜYÜK ENDİŞELERİMİZ VAR: (Erdoğan’ın 50+1 çıkışı ve yerel seçimler) Çok net bir şeyi söylemek lazım; Sayın Erdoğan korkuyor. İktidarlarını her ne pahasına olursa olsun sürdürme gayreti var. Altını çizmek lazım AKP’nin oy oranı yüzde 34. Çok üzülerek söylüyorum ama hakemi de yenmek mecburiyetindesiniz. Sandıkla ilgili büyük endişelerimiz var. Birtakım duyumlar alıyoruz İstanbul-Ankara özelinde yerel seçimlere dair. Sistem, sandık, işte Anayasa Mahkemesi’ni konuşuyoruz… İktidar sandıkta bile ben yeninceye kadar maç diyor. Bu zihniyeti biliyoruz. Erdoğan bu zihniyete sahip.

ERDOĞAN İÇİN ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR: Sayın Erdoğan kendisini MHP’nin vesayeti altında sanıyor ki bu prangadan kurtulmak istiyor ama meseleyi yüzde 50+1’le kurtarabilme şansları yok. Ama en nihayetinde sayın Erdoğan için alarm zilleri çalıyor ve kendince birtakım tedbirler almak gayretinde.

Öne Çıkanlar