Valilikten İmamoğlu'na suikast iddiası açıklaması: İhbarcının 50 suç kaydı var

Valilikten İmamoğlu'na suikast iddiası açıklaması: İhbarcının 50 suç kaydı var
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı, yeni bir suikast ihbarı aldıklarını belirterek, savcılığa başvurdu. Valilikten "İhbarcının 40’ı asılsız ihbar olmak üzere, toplam 50 suç kaydı olduğu tespit edildi" açıklaması geldi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast ihbarlarına bir yenisi daha eklendi. İmamoğlu’nun avukatı, aldıkları suikast ihbarı üzerine bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. İmamoğlu'nun can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtilerek, koruma önlemlerinin artırılması talep edildi.

Bu gelişme üzerine İstanbul Valiliği'nden suikast ihbarına ilişkin açıklama yapıldı. İhbarda bulunan H.Ö. adlı kişinin 'atipik duygudurum bozukluğu' hastası olduğunu belirten valiliğin açıklaması şöyle: "02 Kasım 2022 tarihinde (dün) İBB Beyaz Masa iletişim hattına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasında bulunulduğu öğrenilmiştir. Konuyla ilgili olarak güvenlik görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; ihbarda bulunan (H.Ö) adlı şahsın 40’ı asılsız ihbar olmak üzere, toplam 50 suç kaydı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca; 10 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 5657 sayılı sağlık raporunda şahsın, 'atipik duygudurum bozukluğu' hastası olduğu belirtilmiştir. Şahıs ve konu hakkında başlatılan tahkikat devam etmektedir."

NE OLMUŞTU?

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, İBB Beyaz Masa hattını dün arayan ve ismini veren bir kişi, şu ihbarda bulunmuştu: "Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin önünde adamlar var. Ellerinde Ekrem İmamoğlu başkanımızın fotoğrafları var. Aralarında konuşuyorlardı. Ekrem başkanımızın evine ve İBB binasına gideceklerini belirttiler. 155’i aradım ama ulaşamadım. Sonra aklıma bu numara geldi. 8 kişilerdi. Hepsi silahlılardı. Acil yardım edin. Kamera görüntülerinde gözüküyor. Hastanenin yanındaki eczacı abla da bu duruma şahit. Arnavutköy polisi ile irtibata geçebilirseniz beni arasınlar." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar