Van'dan Hakkari mitingine katılım çağrısı: 'Gelin, hep beraber kayyıma karşı irademizi geri alalım'

Van'dan Hakkari mitingine katılım çağrısı: 'Gelin, hep beraber kayyıma karşı irademizi geri alalım'
DBP ve DEM Parti Van il eşbaşkanları, Hakkari'de 13 Haziran’da yapılacak mitinge Van’dan kitlesel katılım sağlayacaklarını söyledi. Miting için çağrı yapan eşbaşkanlar, "Kentimize sahip çıkmak için kayyıma dur diyelim" dedi.

Artı Gerçek - Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak tutuklanması ve bu gerekçeyle belediyeye kayyım atanmasına karşı halkın direnişi sürerken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) öncülüğünde 13 Haziran’da kentte miting düzenlenecek.

“Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla yapılan miting kent merkezinde bulunan Ulu Camii önünde yapılacak. Mitinge, Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) de katılacak.

Miting için çağrılar sürerken DBP ve DEM Parti Van il eşbaşkanları da halkı mitinge davet etti.

ORTAK MÜCADELE VURGUSU

DBP Van İl Eşbaşkanı Harun Okay, kayyım gaspına karşı demokratik protesto haklarını kullanmak için Hakkari'de yapılacak mitinge katılım sağlayacaklarını ifade etti. Van’dan perşembe günü saat 08.00’de Çohaz Petrol’de bir araya gelerek Hakkari'ye hareket edeceklerini belirten Okay, halkın kayyıma karşı miting alanında yer almasını istediklerini söyledi. Kayyımın bir irade gaspı olduğunu ve Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını belirten Okay, “Bizlerde kayyımlara karşı mücadelemizi büyütmek için tüm halkımızla birlikte Hakkari'de olacağız. Gelin hep birlikte belediyelerimize sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

'HALKIN İRADESİ YOK SAYILIYOR'

DEM Parti Van İl Eşbakanı Veysi Dilekçi, son 8 yıldan bu yanadır bölgede halkımızın iradesine dönük geliştirilen kayyım politikalarını kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Dilekçi, şunları söyledi:

“Bu anlamı ile 8 yıldır gördüğümüz gibi kayyımın bu ülkede yoksulluğa, usulsüzlüğe ve talana yol açan bir rejim biçimidir ve bunu görmek mümkündür. Buna karşı halkımız büyük bir irade ortaya koydu. Burada halkın seçilmişlerine yönelik bir politikadır. Ne yasayı tanıyor ne de anayasa tanıyor. Tamamen AKP ve MHP’nin Kürt iradesini yok sayma politikasıdır.

Kürt halkı bu politikaları asla kabul etmedi ve bundan sonrada kabul etmeyecektir. Kayyıma karşıda halkımız yaşamın bulunduğu her alanda bu tepkiyi ortaya koyuyorlar. Çünkü kayyım geleceğimize, hafızamıza dönük uygulanan bir politikadır. Tarihimizi ve dilimizi yok etmeye dönük gerçekleştirilen bir politikadır. Dünyada hiçbir rejimin kabul etmeyeceği ve rejime dönüşmüş bir politikadır. Bizlerde bunu asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz."

'KAYYIMA KARŞI OMUZ OMUZA MÜCADELE'

Halkın 31 Mart’ta yapılan seçimlerde kentin yönetiminde yer alacak isimleri belirlediğini atanan kayyımların da bu iradeye tahammülsüzlük anlamına geldiğini dile getiren Dilekçi, buna karşı yapılan mitinge Van’dan kitlesel katılım sağlayacaklarını vurgulayarak “Bu anlamda tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz: Buyurun gelin hep beraber, geleceğimizi yok etme anlayışına karşı kentimize sahip çıkmak için kayyıma dur diyelim. Hep beraber irademizi geri alalım. Hakkari halkına ses verelim ve omuz omuza verelim. Kayyıma dur deyip 'geçit vermeyeceğiz' diyelim” ifadelerini kullandı.(MA)

Öne Çıkanlar