Vatan Partisi'nden istifa eden il başkanı: Oyum HDP’ye

Vatan Partisi'nden istifa eden il başkanı: Oyum HDP’ye
Perinçek'in 'HDP'yi kapattıracağım' açıklamasına tepki gösteren Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, 109 kişiyle birlikte istifa etti.

Remzi BUDANCİR

POLİTİKA- Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’in HDP'yi 'terör örgütü olarak' nitelendirerek, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kapattıracağını söylemesine partisinin Diyarbakır il örgütünden tepki geldi.

İLGİLİ HABER: VATAN PARTİSİ DİYARBAKIR İL ÖRGÜTÜ İSTİFA EDİYOR

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, tepkisini 'HDP'ye oy veren 6 milyon insan PKK'li ise bizlerde PKK'liyiz' sözleriyle dile getirmişti. Bu gün Vatan Partisi il binasında kameraların karşısında geçen Selahattin Gönül, üyeler ile birlikte Vatan Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı. Perinçek’in açıklamasının kabul edilir olmadığını ifade eden Gönül, oyunu HDP’ye vereceğini söyleyerek "Ne diyor? HDP’yi kapatacağım. Senin 6 milyon oy almış bir partiyi kapatma gibi bir lüksün yok. Biz Diyarbakır’da toplu bir şekilde istifa kararı verdik. Umarım genel başkan söylemini değiştirir. Değiştirmez ise yüzde 1 oyu vardı, o da yüzde 0.1’e düşer. Vicdanım şimdi rahat. Bu gece rahat uyuyacağım" dedi. 

İSTİFALAR SÜRECEK

Açıklama öncesi Artı Gerçek’e konuşan Selahattin Gönül, 110 kişiden sadece bir kişinin kaldığını, öteki üyelerin kendisiyle birlikte istifa ettiğini söyledi. İstifaların sadece kendileri ile sınırlı olamadığını belirten Gönül, diğer illerde bulunan teşkilatlarda da istifa yaşanacağını söyledi. 

"DOĞU PERİNCEK’İ UYARDIM"

Vatan Partisi Genel Merkezi'nin kendilerini ikna etmek için uğraştığını belirten Gönül, "Doğu Bey'i birkaç defa uyardım. ‘PKK’yla ilgili her türlü söylemi söyleyebilirsiniz. Ama lütfen HDP ile ilgili söylemlerinize dikkat edin’ diye uyardım. Meclis'te grubu olan HDP, 6 milyon insanın oyunu almış bir parti. Partiye ve seçmenine saygı duyulması gerekir" diye konuştu.

"HDP’YE DAĞDAKİ PKK’LİLER Mİ OY VERİYOR?"

Perinçek’in HDP ile ilgili söylemlerinin, Muharrem İnce’nin Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesinin ardından başladığını ifade eden Gönül, "Bundan rahatsız oldu. Bu gün Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı. En az yüzde 13 alacak. Buna PKK’lılar mı oy veriyor? Dağdan inenler mi oy veriyor? Buradaki aydın ve bilinçli insanlar oy veriyor. Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde bırakmakla daha kötü yapıyorlar. Bir parti başkanını siz alıp içeri koyuyorsunuz. Demirtaş’ı içerde bırakırsanız buradaki insanların bakışı değişir" dedi.

Herhangi bir parti ile temasa geçip geçmediklerine ilişkin soruya Gönül, "Hiçbir parti ile temasımız yok. Çünkü kirli siyaset yapılıyor. Kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Bir oyumuz var, kime canımız isterse ona veririz. Temiz olsun, bizim olsun" cevabını verdi. 

"MUHALEFET OY KAYGISI YAŞIYOR"

Gönül muhalefet partilerinin HDP’yi ‘sıfır baraj’ ittifakı dışında bırakması konusuna da değindi. Bunu doğru bulmadığını ifade eden Gönül, "Hepsi korkuyor. Batıdaki oylardan korkuyorlar. Doğu ve Güneydoğu oyları yüzde 10’u aşacak. Bu parti yine gelecek. Değişen bir şey olmayacak. Dikkat edin bütün belediyelere kayyum atandı. Belki 500-600 insan içerde. Buna rağmen yine bu parti gelecek. O zaman ne yapacaklar? Utanmayacaklar mı? Bu doğru bir şey değil. Herkes gelsin. Demokrasi olsun. Biz ötekileştirmiyoruz kimseyi. Kimse de bizi ötekileştirmesin" dedi.

"HÜKÜMET MAFYANIN ETEĞİNE TUTUNMUŞ"

HDP şahsında Kürtlere karşı kullanılan dile tepki gösteren Gönül, Sedat Peker ve en son Alaattin Çakıcı’nın HDP’ye yönelik söylemlerine sert tepki gösterdi: "Sedat Peker çıkıyor, ‘Bütün Kürtlerin kanında yıkanacağım’ diyor. Yok ‘Kürtleri bayrağa asacağım’. Bu ülkede hükümet yok mu? Savcı yok mu? Emniyet yok mu? Bunlar ne biçim adamlar? Bunlar doğru şeyler  değil. Bunları tasvip etmiyorum. Gücü yeten buyursun gelsin. Hepimiz buradayız. İnsanları tahrik etmesinler. Bakın pimi çekilen bomba gibiyiz. Bizi zorlamasınlar. Bizler bu ülkede namusumuzla, şerefimizle, çocuklarımıza ve torunlarımıza bir şey bırakalım diye geldik. Biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz, ailemizle, çocuklarımızla geçim istiyoruz. İnsanlar aç ve perişan. Bu insanların sırtından siyaset yapılıyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Mafya bozuntuları varsa bu ülkede, bu hükümet hala o mafyanın eteğini tutmuşsa, bu hükümetin bittiği anlamına geliyor. Bunlar mafya ile işleri götürmeye çalışıyor."

"PEKER’İ TÜKÜRÜĞÜMLE BOĞARIM"

Gönül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’a af edilmesi ile ilgili de konuştu. Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştiren Gönül, "Devlet Bahçeli’nin kalitesi ve yapısı bellidir. Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’ı aşağıya indirecek. Net söylüyorum. Bugün Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı söylemleri var. Bunlar nasıl korunur? Devlet ve hükümet bu kadar aciz mi? Ben Sedat Peker’i tükürüğümle boğarım. Ama doğru bir şey yapmıyorlar. Maalesef bu ülkede ne hakim var, ne savcı var ne de emniyet var. Hiç kimse görevini yapmıyor. Herkes hükümete yakın olmak için bunlara boyun eğiyorlar" dedi.

Öne Çıkanlar