'Yeniden Refah adayları seçim öncesi çekilecek' iddiasına partiden yalanlama

'Yeniden Refah adayları seçim öncesi çekilecek' iddiasına partiden yalanlama
Eski AKP milletvekili Resul Tosun, seçime az bir zaman kala Yeniden Refah Partisi'nin üç büyükşehirde adaylarını AKP lehine çekeceğini öne sürdü. Tosun'un 'bilgiye dayalı' dediği iddiasına Yeniden Refah Partisi'nden yalanlama geldi.

Artı Gerçek - AKP'yle yaptığı ittifak görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan ve tüm şehirlerde kendi adaylarını çıkaran Yeniden Refah Partisi (YRP) için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. TV 100'de Gürkan Hacır'ın Taksim Meydanı isimli programda konuşan eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, "Tıpkı Muharrem Beyin (İnce) adaylıktan çekildiği gibi Yeniden Refah Partisi adayları seçimden önce İstanbul'da Murat Kurum lehine, Ankara'da Turgut Altınok lehine ya da İzmir’de Hamza Dağ lehine çekilirse sürpriz olmaz" dedi.

Moderatörün 'Bu bir tahmin mi bilgiye dayalı mı söylüyorsunuz?' sorusu üzerine Tosun, "Evet bilgiye dayalı söylüyorum, isim de biliyorum" ifadelerini kullandı.

YRP'NİN İBB ADAYINDAN YALANLAMA

Sözcü TV'ye konuşan Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz ise "Resup Bey'in bu konuşmayı yapmasını yanlış buluyorum. Kendisine yakıştıramadım, milletvekili olduysa milli görüş sayesindedir. 100 bin kişilik bir teşkilatla çalışıyoruz. Bizim teşkilatlarımızı boşa düşürmeye çalışan bir anlayış var" diyerek iddiaları yalanladı.

'TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?'

AKP'den seçim sürecinde herhangi bir teklifin gelmesi durumunda nasıl bir adım atacağı sorusu yönlendirilen Altınöz, "Yok böyle bir hamle olamaz. Biz adaylarımızı ilan ettik" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar