Yerel seçimde Akşener, Yavaş'ı destekleyecek mi? Mansur Yavaş'tan Akşener ziyareti sonrası ilk açıklama

Yerel seçimde Akşener, Yavaş'ı destekleyecek mi? Mansur Yavaş'tan Akşener ziyareti sonrası ilk açıklama
ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Yavaş görüşmesiyle ilgili, “İçerik olarak bir şey iletme durumunda değilim” dedi.

Burcu TURAN


ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yavaş’ı kapıda İYİ Parti Mali İşler ve Seçim İşleri Başkanı Sedat Aksakallı ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak karşıladı.

GÖRÜŞME TALEBİ YAVAŞ’TAN

Edinilen bilgiye göre görüşme talebi Yavaş’tan geldi. Saat 16.00’da başlayan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşme basına duyurulmadan önce Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bilgi verdiği öğrenildi.

İLK AÇIKLAMA

Mansur Yavaş görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. Basın mensuplarına görüşmenin içeriğine dair bilgi verdi. “Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in selamlarını getirdim” diyen Yavaş, “Bundan sonra bir gelişme olur mu, olmaz mı bilmiyorum. İçerik olarak bir şey iletme durumunda değilim” dedi.

Yavaş, “İki partinin yetkili kurulları var. Sadece bunu ilettim ve şimdi ayrılıyorum. Daha sonra parti kurulları gerek görürse bir açıklama yaparlar” şeklinde konuştu. Mansur Yavaş, görüşme için “Nezaket ziyareti” değerlendirmesinde bulundu.

Yavaş, "Yerel seçimlerde Akşener’in kendisine desteği olacak mı?" şeklindeki soruya “Ben o konulara hiç girmedim. Benim öyle bir yetkim yok, talep etme yetkim de yok. Sadece yeni seçilen genel başkanın (Özgür Özel) selamlarını ilettim” yanıtını verdi.

Yavaş, "İki genel başkan arasında görüşme olacak mı?" sorusuna da “Kendileri karar verirlerse sizi bilgilendirirler” karşılığını verdi.

Öne Çıkanlar