Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim'de kısmi kısıtlama var, hangi miting meydanını istiyorlarsa emirlerinde

Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim'de kısmi kısıtlama var, hangi miting meydanını istiyorlarsa emirlerinde
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Taksim Meydanı'nda yasak değil 7 yıldır uygulanan kısmi kısıtlamanın bulunduğunu söyledi: Hangi miting meydanını istiyorlarsa emirlerinde

Artı Gerçek - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM'nin 23 Nisan resepsiyonunda 1 Mayıs İşçi Bayramının Taksim Meydanı'nda kutlanması hakkında konuştu. İstanbul Valiliğinin Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına kapatılması yönünde kararı ve bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği hak ihlali kararı hatırlatılan Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi kararının "iyi okunması" gerektiğini belirtti.

'TAMAMEN YASAKLAMA DEĞİL 7 YILDAN BERİ KISMİ KISITLAMA VAR'

Yerlikaya, "Arkadaşlarımızla beraber Anayasa Mahkemesi kararını okudum. DİSK Başkanı Sayın Arzu Çerkezoğlu ve arkadaşları geldiler, onlarla okuduk. Dolayısıyla 2911 sayılı Kanun kapsamında İstanbul'da ve tüm şehirlerimizde müracaat edildiği zaman, bütün önceden beyan edilen meydanların hepsi mitinge açık. Taksim'le ilgili de tamamen yasaklama değil, 7 yıldan beri uygulanan kısmi kısıtlama var." dedi.

Konfederasyon başkanlarıyla görüşmeler yaptığını dile getiren Yerlikaya, 1 Mayıs'ın güzel bir şekilde kutlanmasını istediklerini belirtti.

'HALEN RANDEVU AÇIK'

Bakan Yerlikaya, "Taksim'e çelenk koyma, saygı duruşunda bulunma, basın açıklaması yapmayla ilgili 100'er arkadaşıyla beraber randevu alacaklar, hepsine randevu verdik, halen de randevu açık. Mitingle ilgili ister İstanbul'da ister diğer vilayetlerde hangi miting meydanını istiyorlarsa emirlerinde." ifadesini kullandı.

VALİLİK KAPATMIŞ, KOLTUĞUNU DEVRETTİĞİ ÇOCUK İZİN VERMİŞTİ

AYM'nin 5 ay önce verdiği hak ihlali kararına rağmen İstanbul Valisi Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'in kutlamalara kapalı olacağını açıkladı ve "Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" demişti.

Gül'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yerine oturttuğu çocuk ise buna dair soru üzerine, Taksim'de 1 Mayıs'ın kutlanmasına izin vereceğini söylemişti. (AA,DHA)

Öne Çıkanlar