Yeşil Sol kongreye hazırlanıyor: Kadınlar değişimin parçası olmalı

Yeşil Sol kongreye hazırlanıyor: Kadınlar değişimin parçası olmalı
Yeşil Sol Parti Kongre Hazırlık Komisyonu'ndan Elif Bulut, kadının olmadığı siyaset erkek siyaseti tarzına dönüştüğünü söyledi. Bulut, “Kadınlar bu değişimin bir parçası olmalı" diyerek kongreye katılım çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 15 Ekim’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda kongre gerçekleştirecek. Yeşil Sol Parti Kongre Hazırlık Komisyonu üyesi Elif Bulut, son yılların en görkemli kongresini gerçekleştireceklerini söyledi. Bulut, “Faşist iktidara karşı mücadele etmek için de gerekli. O yüzden mutlaka kadınlar bu değişimin bir parçası olmalı ve önümüzdeki dönemde görev almalı” dedi.

Bulut, partilerine ve üyelerine dönük saldırılara karşı verilecek en güzel cevabın kongreye güçlü bir katılım olacağını belirtti. Konferanslarda ciddi kararlaşmaların açığa çıktığını söyleyen Bulut, “Kararları hayata geçirecek olan güçlü parti meclisi oluşturmak için çalışmalarımıza başladık ve devam ediyor. Yeni dönemde parti perspektifi olan, partinin politikasını yansıtacak herkesin ulaşabileceği ve halk ile sürekli iletişimde olup yine halk ile sorunlara çözüm bulabilecek Parti Meclisi oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

‘ÖZGÜR BİR TOPLUM, DEMOKRATİK CUMHURİYET İDDİAMIZ VAR’

Kongre çalışmaları kapsamında il ve ilçelerdeki parti yönetimlerinin alanlara çıkacağını söyleyen Bulut, “Kongreye gidilen süreçte heyecan oluşturmak için il ve ilçe örgütlerimiz çalışmalarını sürdürecek. Yine alanlarda kitlesel çalışmalarımız olacak. On binlerin katılacağı bir kongre yapmaya hazırlanıyoruz. Salonlar taşacak. Son otuz yılın en görkemli kongresini gerçekleştireceğiz. İddiamız büyük. Özgür bir toplum, Demokratik Cumhuriyet iddiamız var. Bunun yol ve yöntemlerini güncelledik. Onun için kongremizi iddiamıza yakışır biçimde gerçekleştireceğiz. En iddialı yönetimini seçeceğiz. Heyecanımız da iddiamız da büyük” diye konuştu.

‘TÜM KADINLARI GÖREV ALMAYA VE BİRLİKTE DEĞİŞTİRMEYE DAVET EDİYORUZ’

İktidarların sürekli olarak değiştirmeye çalıştıkları ve öteki olarak tanımladıkları kesimin kadınlar olduğunu belirten Bulut, şunları söyledi:

“Kadının olmadığı yerde ister demokratik siyaset olsun ister başka şey olsun, kadın yoksa o siyaset öyle ya da böyle bir erkek siyaseti tarzına dönüyor. Kadınların olduğu yerde yöntem demokratikleşir, yöntem barışçıldır, yöntem istikrarlı ve disiplinlidir. O yüzden kadınların varlığı sadece sayısal bir varlık değil, dönüştürücü güç ve önümüzdeki dönemde kadınların tüm kazanılmış haklarını elinden almaya çalışan bir iktidara karşı kadınların siyasette daha çok öncü rol oynaması gerekiyor. Bu demokratik siyaseti değiştirmek için de gerekli. Bu faşist iktidara karşı mücadele etmek için de gerekli. O yüzden mutlaka kadınlar bu değişimin bir parçası olmalı ve önümüzdeki dönemde görev almalı. Tüm kadınları görev almaya ve birlikte değiştirmeye davet ediyoruz.”(MA)

Öne Çıkanlar