Diyarbakır'da itirazlar sonuç verdi: MHP ve Yeniden Refah'a yazılan 1745 Yeşil Sol Parti oyu geri alındı

Diyarbakır'da itirazlar sonuç verdi: MHP ve Yeniden Refah'a yazılan 1745 Yeşil Sol Parti oyu geri alındı
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır'da Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığı sandıklar için ilçe seçim kurullarına itiraz ettiklerini duyurdu. Diyarbakır özelinde bin 745 Yeşil Sol Parti oyu geri alındı.

Artı Gerçek - Eski Diyarbakır Baro Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar, sandıktaki Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığını doğruladı ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini sunduklarını duyurdu. Yeşil Sol Parti'den yapılan itirazlar üzerine Diyarbakır'da 1745 oy geri alındı.

14 Mayıs seçimlerinde Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte Yeşil Sol Parti’nin aldığı oyların bir bölümünün MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne yazıldığı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı sandık sonuç listesiyle ortaya çıktı. Yeşil Sol birçok yerde sonuçlara itiraz etti. Konuya dair açıklama yapan Mehmet Emin aktar ise "Burada da en iyi bildikleri işi yapmaktadırlar: çalmak!" diye tepkisini dile getirdi ve itiraz ettiklerini duyurdu.

'EN İYİ BİLDİKLERİ İŞ ÇALMAK'

Aktar paylaşımında şunları yazdı:

"Diyarbakır ilinde milletvekili seçimlerinde ıslak imzalı tutanaklar seçim kurulu sistemine girilirken çok sayıda sandıktaki oylarımızın MHP ye yazıldığına ilişkin sosyal medyadaki haberler doğrudur. Bu konuda ilgili ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı sunmuş bulunmaktayız.
Burada da en iyi bildikleri işi yapmaktadırlar: çalmak!"

1745 YEŞİL SOL PARTİ OYU GERİ ALINDI

Yapılan itirazlar üzerine Diyarbakır'da Yeniden Refah Partisi ve MHP'ye kaydırılan 1745 oy geri alındı.

DİĞER BÜYÜKŞEHİRLER DE İNCELENİYOR

Sadece Kürt illeri değil, batı illeri, İstanbul ve Ankara gibi metropollerde de sandıklarda yapılan usulsüzlüklerin üzerinde duruluyor. Yeşil Sol Parti İstanbul'un üç seçim bölgesi ve Ankara’nın tüm sandık tutanaklarını inceliyor ancak Yeşil Sol Parti oylarının MHP hanesine yazıldığı, YSK'nin Siyasi Parti Portalı’ndaki (SIPPORT) verilerle kesinleşti.

Verilere göre Diyarbakır'ın yanında Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığı iller şöyle:

  • Şırnak
  • Hakkari
  • Urfa
  • Batman
  • Mardin
  • Diyarbakır

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar