Yeşil Sol Parti Tekirdağ adayı Işık: İktidara karşı buradayız, emeğimize sahip çıkıyoruz

Yeşil Sol Parti Tekirdağ adayı Işık: İktidara karşı buradayız, emeğimize sahip çıkıyoruz
Yeşil Sol Parti milletvekilli adayı Muazzez Orhan Işık, Tekirdağ’da hedeflerinin Meclis’e iki vekil göndermek olduğunu söyledi. Işık, ‘Yeşil Sol, bugün tüm Türkiye halklarına hitap ediyor ve emek sömürüsüne karşı mücadele ediyor’ dedi.

Artı Gerçek - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Tekirdağ milletvekili adayı Muazzez Orhan Işık, kent halkının temsilcisini Meclis’e göndereceğini söyledi.

Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilli olan Işık, Tekirdağ’ın yoğun göç alan bir kent olduğunu, Van ile birçok ortak özelliğinin olduğuna dikkat çekti.

Yürüttükleri çalışmalara ilişkin konuşan Işık, “Yeşil Sol Parti aslında HDP’ye gönül vermiş Türkiye halklarının, eşitliği, özgürlüğü, hakların yok edilmesine karşı direnenlerin, emeği en fazla sömürülen kadınların ve her kesimin buluştuğu bir parti” dedi.

‘DOĞA TALANINA KARŞI MÜCADELE EDİYOR’

“HDP’ye gönül vermişlerin iradesinin sandığa yansımaması için bir kumpas davası açıldı ve HDP’liler seçeneksiz bırakılmak istendi” diyen Işık, şunları söyledi:

“Ancak alternatifsiz olmadığımızı Yeşil Sol Parti çatısı altında buluşarak gösterdik. Yeşil Sol, bugün tüm Türkiye halklarına hitap ediyor ve emek sömürüsüne karşı mücadele ediyor. Doğa talanına karşı mücadele ediyor. Bu ülkenin en önemli sorunlarından biri; iktidarların çatışmalı süreçleri canlı tutması ve Kürt halkına yönelik inkar-imha politikaları çerçevesinde savaş politikalarını hiç durdurmamaları. Halkların hakkı olan bütçenin savaşa ayrılması, halka kölelik düzeninde iradesiz, güçsüz, seçeneksiz bir yaşam dayatılmasıdır. İktidara karşı buradayız, emeğimize sahip çıkıyoruz.”

‘ÇOK RENKLİYİZ, ÇÜNKÜ TEK DEĞİLİZ, ÇOĞUZ’

Tekirdağ halkının Yeşil Sol Parti’ye olan ilgisine değinen Işık, “Türkiye halkları artık karanlığa karşı aydınlığı görüyor. Halk 20 yıldır iktidarın yaratmış olduğu politikadan bezmiş durumda. Nereye gitseniz bir ah işitiyorsunuz, nereye gitseniz bir serzeniş, nereye gitseniz iktidara karşı bir öfke görüyorsunuz. Dolayısıyla bu umudu yaratan, bu umudu veren tek parti Yeşil Sol. Bu yüzden Türkiye’nin her ilinde adaylar büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Çok renkliyiz, çünkü tek değiliz, çoğuz” ifadelerini kullandı.

‘BU SEÇİM BİR REJİM TERCİHİ OLACAK’

Türkiye açısından tarihi bir seçim olduğunu vurgulayan Işık, “Bu seçimde aslında bir rejim tercihi olacak. AKP iktidarı, 20 yıllık süreçte tekçi, cinsiyetçi, ırkçı, faşist bir rejim yarattı ve özellikle son 5 yıldır başkanlık sistemiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni tekçi bir adam yönetiyor. Bu seçim bu yüzden tarihi bir seçim, Türkiye ya tek adam rejimini seçecek ya da demokratik bir cumhuriyet ve demokratik ulus tercihi yapacak” diye konuştu.

‘HEDEF MECLİS’E İKİ MİLLETVEKİLİ GÖNDERMEK’

Hedeflerinin kentten iki adayı Meclis’e göndermek olduğunu söyleyen Işık, “Tekirdağ’da bir tarih yazacağız. Yeşil Sol olarak buradan en az iki temsiliyet hedefliyoruz ve bunun zemini de gücü de inanç ve kararlılığı da var” dedi.(MA)

Öne Çıkanlar