Yeşil Sol'dan Hataylı depremzedelere: Sandığa gidin ve oyunuzu değişimden yana kullanın

Yeşil Sol'dan Hataylı depremzedelere: Sandığa gidin ve oyunuzu değişimden yana kullanın
HDP ve Yeşil Sol Parti temsilcileri depremden sonra şehirlerini terk etmek zorunda kalan Hataylılara sandığa gidin çağrısı yaptı: "Her şey bitmiş değil, lütfen bu fedakarlığı, bu kararlılığı 28 Mayıs'ta gösterin ve oyunuzu değişimden yana kullanın."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Hataylı depremzedelere 28 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısı çağrısı yaptı.

Seçimlerin ilk turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı durdurduklarını ifade eden HDP İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, deprem sonrası Hatay’ı terk etmek zorunda kalan seçmenlere seslendi. Nalbant şöyle konuştu:

'SANDIĞA KÜSMEK İKTİDARA HİZMET EDER'

"Depremde binalar yerle yeksan oldu, binlerce insanımız öldü. Cenazesine ulaşılamayan azımsanmayacak sayı mevcudiyetini korurken, kalkıp bu kenti terk etmek yada sandığı boykot etmek, küsmek, olsa olsa bu iktidarın kendisine hizmet eder. Her şey bitmiş değil, lütfen bu fedakarlığı, bu kararlılığı 28 Mayıs'ta gösterin ve oyunuzu değişimden yana kullanalım. Yeni bir sayfa açtığımız zaman, bu statükocu anlayışı bertaraf etmenin zemini de doğacaktır. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, memleketinize, Hatay'a dönün ve tercihlerinizi değişimden yana kullanın. Birlikte umudu büyütelim."

'MUTLAKA OYUNUZU KULLANIN'

Yeşil Sol Parti Hatay İl Eşsözcüsü Hasan Nurlu, ikinci tur seçimlerde oy kullanmanın önemine değinerek, “Gençlerimiz, kendi geleceğinizi kendiniz belirleyin. Kadınlar üzerinde büyük baskılar var. Özellikle kadınların oy kullanmalarını istiyoruz. Bu düzenin gitmesi lazım. Demokrasiye açılımın sağlanması için mutlaka oyunuzu kullanın" diye konuştu.

'TEKÇİ YÖNETİMDEN KURTULMAMIZ LAZIM'

HDP Defne İlçe Eşbaşkanı Vahil Çelik de seçimin iktidardan kurtulmak için son şans olduğunu söyledi. Demokrasi, özgürlük ve halkın birliği için 28 Mayıs'ta bir olunması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bütün oylarımızı Kemal Kılıçdaroğlu'na verelim. Artık demokrasi diye bir şey olmayacak. Yönetim tek kişinin elinin altında olduğu için bizim söz söyleme hakkımız olamayacaktır. Bütün halklar ötekileştirilmiş, ayrıştırılmıştır. Tek kişilik yönetimden kurtulup, demokrasiye geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar